Mai puţini, dar mai buni – concurenţii ediţiei 23 a concursului de matematică Gheorghe Mihoc

0

Peste 100 de elevi pasionaţi de matematică din şapte judeţe s-au înscris la concursul Gheorghe Mihoc, organizat de Colegiul Naţional Mihai Viteazul, dar numărul participanţilor s-a împărţit anul acesta între Slobozia şi o competiţie similară, programată în aceeaşi perioadă.

„Schimbarea este în calitate. Este un concurs foarte puternic, în ţară, dar şi foarte apreciat. Eu l-am iniţiat în 1994 şi sunt bucuros că se menţine la cote foarte ridicate”, a precizat la deschidere profesorul Dumitru Costică.

Competitorii, 37 de liceeni şi 56 de elevi de gimnaziu, în majoritate fete, şi-au disputat primele locuri. La clasa a V-a şi a VI-a, pe primul loc s-au situat Ana Maria Costea şi Maria Dumitru de la Şcoala nr. 3 Slobozia, la clasa a VII-a cea mai bună lucrare a aparţinut Biancăi Barbu de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul Ploieşti, iar la clasa a VIII-a primul loc a fost adjudecat, la egalitate şi cu număr maxim de puncte, de Andrada Georgiana Badea de la Colegiul Naţional N. Bălcescu Brăila, Andrei Drăgan şi Alexandru Tănăsescu de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul Ploieşti.

La liceu, cei mai buni din concurs s-au dovedit Irina Donescu, clasa a IX-a la Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu Brăila, Cătălin Dumitru, clasa a X-a la Colegiul Naţional  B.P. Haşdeu din Buzău, Nicolae Tudor Bonifate, clasa a XI-a la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti, iar la clasa a XII-a, pe locul I, la egalitate, s-au situat Maria Constantin de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul Ploieşti şi Irina Andreea Lazăr de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul Slobozia.      

Juriul, în aceeaşi formulă de la prima ediţie, este prezidat de profesorul universitar doctor  Ioan Ghiţescu: „Sigur că felicitările de bază se adresează câştigătorilor, dar nu e ca în celebrul cântec The winner takes all , nu-i adevărat, pentru că împreună am câştigat cu toţii câte ceva. Vă mulţumesc pentru participare şi Doamne ajută să fie bine mai departe.”

În clasamentul instituţiilor şcolare din judeţ, cele mai multe premii şi menţiuni le-a obţinut ediţia aceasta Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia, cu 9 distincţii, urmat de Şcoala nr.3 Slobozia cu 5 premii şi două menţiuni, Şcoala Sf. Andrei Slobozia cu 3 menţiuni şi un premiu, Liceul Teoretic Carol I cu un premiu şi două menţiuni, Şcoala Aurel Vlaicu din Feteşti cu un premiu şi o menţiune, urmate de Şcoala I. H. Rădulescu şi Colegiul Naţional Grigore Moisil din Urziceni, cu câte o menţiune.

Bugetul concursului, în cuantum de 12.000 de lei, a fost asigurat de Primăria şi Consiliul Local Slobozia, iar pe lângă premiile 1,2 şi 3 au mai fost premiaţi şi cel mai bine clasaţi elevi pentru fiecare an de studiu din municipiul reşedinţă de judeţ.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.