Marian Pavel, Ștefan Mușoiu și Alexandru Potor au inițiat un proiect de lege pentru despăgubirea agricultorilor ale căror terenuri au fost afectate de secetă

0

Parlamentarii ialomițeni Marian Pavel și Ștefan Mușoiu au inițiat un proiect de lege conform căruia agricultorii ale căror terenuri au fost afectate de secetă vor fi despăgubiți.
Împreună cu fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor, au propus o schemă de ajutor de stat în favoarea fermierilor.
Ștefan Mușoiu: “În ultima săptămână am fost contactat telefonic de un număr însemnat de fermieri din județul Ialomița care și-au manifestat îngrijorarea cu privire la efectele secetei pedologice asupra culturilor, fenomen care a cuprins aproximativ 40% din teritoriul României.
În urma discuțiilor purtate am inițiat, alături de senatorul Marian Pavel și cu sprijinul fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor, un proiect de lege pentru despăgubirea agricultorilor ale căror terenuri au fost afectate de secetă.”
Conform proiectului de lege, despăgubirile se vor acorda producătorilor agricoli ale căror culturi au fost afectate de fenomene meteorologice nefavorabile numai pentru daune ce depăşesc 30% din producţie, dar nu mai mult de 70% din cheltuielile efectuate până la data producerii fenomenului.
Proiectul de lege își va urma cursul firesc spre dezbatere și aprobare în Parlamentul României, prima cameră decizională fiind Senatul, ulterior urmând să ajungă la Camera deputaților.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.