Marinica Cazacu nu mai este mogul

5

Liderul PDL Ialomiţa, Cazacu Marinică, a vândut joi, 24 septembrie, 60% dintre părţile sociale pe care le deţinea la trustul de presă Sud-Est. Împreună cu Mihai Ioniţă, patronul firmei Transmim SRL Slobozia, Cazacu deţinea Televiziunea Sud–Est, Radio Orion Fetesti şi Radio Sud–Est – Slobozia şi Urziceni. Practic, Cazacu a vândut partea sa de 60% din afacere către asociatul său – Mihai Ioniţă, pe care după cum el însuşi spunea de fiecare dată l-a considerat asociat cu parte egală. Prin urmare, patronul firmei Transmim deţine în prezent 100% atât din televiziunea locală Sud-Est, cât şi cele trei staţii radio.

Întrebat de ce a vândut, când, se ştie, nu există politician care să nu fie implicat în mass-media, liderul PDL Ialomiţa, ne-a declarat: „Este un gen de afacere pe care nu o cunosc şi singura în care am pierdut bani. De aceea am şi vândut partea mea, pentru că nu mă pricepeam.“ Şi, am adăuga noi, personajele desemnate s-o administreze (la înfiinţare şi în ultimul timp) nu au avut nici o tangenţă cu audio-vizualul, s-au priceput mai puţin şi decât Cazacu, trustul având datorii imense, pe care tot acţionarii le-au suportat.

Liderul PDL Ialomiţa nu s-a retras definitiv din presă, în continuare acesta deţinând un ziar local înfiinţat în cursul acestui an, prin intermediari (ne scuzaţi pentru răutate şi pentru invidia de care am dat dovadă), care s-ar „scufunda“ imediat dacă şi-ar retrage susţinerea financiară.

Sorin Duţu

5 comentarii

 1. O stire subiectiva, daca e sa ma intrebi pe mine… sunt oameni priceputi in trustul ala, si cu studii superioare, dar ii numeri pe degetele de la o mana. Directorul nu a fost deloc constant, si poate de asta a avut mult de pierdut. Asta e, poate pe viitor.

 2. Nu pot sa dau nume, cum nici dvs. nu puteti… Dar d-le Floreanu, daca ati avut conflicte cu unii dintre ei sau divergente, ca sa fim mai eleganti, incercati sa nu generalizati.

 3. @ mda….
  iti spun eu de ce nu poti sa dai nume: pentru ca am impresia ca esti unul din aia “cu studii superioare” (daca esti cine cred eu, toata stima ca te-am gasit la ion roata la 5 dimineata). din “trust” au fost goniti taman aia care munceau (urjuma, carlanca, vasile)… cine mai e pe acolo, de fapt?

  in fine, articolul e semnat, asa ca nu am de ce sa combat eu cu tine.

  @ id
  pot sa-ti dau exemple de jurnalisti care dau clasa oricand multora din presa centrala: petronel tudor si mihai enciu in presa scrisa, clementina tudor in radio, mihaela carlan in televiziune. asa ca nu-i mai judeca pe toti dupa leprele breslei (care nu se vor trezi niciodata la 4 dimineata sa faca o stire).

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.