Mariya Gabriel, comisarul european responsabil pentru economia şi societatea digitale, vizitează România luni şi marţi

0

În prima zi a vizitei, oficialul european a susţinut un discurs în deschiderea celei de a 7-a conferinţe internaţionale anuale la nivel înalt cu tema “Noi provocări globale în domeniul securităţii cibernetice”.
La nivelul UE, doar puțin peste o treime din populație are competențe digitale de bază, iar acestea vor deveni esențiale pentru locul de muncă și pentru utilizarea servicii publice. De aceea, programele de formare și training trebuie luate în considerare la nivelul fiecărui stat membru, pentru adaptarea la aceste noi criterii. Proiectul ce se va desfășura în scurt timp în cadrul uniunii sub denumirea de „Digital Internship Opportunity Scheme“ își propune să interconecteze tinerii interesați de domenii precum robotică sau inteligență artificială.
Mariya Gabriel s-a întâlnit cu vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, cu ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, şi cu reprezentanţi ai părţilor interesate în ceea ce priveşte conţinutul ilegal online.
Participant la conferință, deputatul Andrei Pop a declarat: “În următorii ani, politicile europene se vor îndrepta către competențe digitale, securitate cibernetică dar și libertatea de exprimare sau fake news. Referitor la fake news, subiect ce mă interesează în mod deosebit, s-a concluzionat că viteza și dimensiunea cu care se răspândesc unele informații incorecte reprezintă un impediment în calea proceselor democratice. Măsurile de stopare a acestei amenințări se vor lua de comun acord, după o amplă consultare interguvernamentală și publică. „Wi-Fi in EU“ este un alt proiect de interes major, care va oferi conectivitate și în zonele rurale, evitând astfel posibile fracturi sociale sau teritoriale”.
Marţi, Mariya Gabriel va participa la a doua ediţie a Forumului Digital Internaţional, având ca titlu “Startup-uri în industriile 4.0”, unde va susţine un discurs în deschidere.
Apoi, ea se va întâlni cu membrii comisiilor de specialitate şi de afaceri europene din Parlamentul României.
Comisarul va vizita două proiecte care sprijină facilitarea accesului la resursele bibliotecare persoanelor nevăzătoare sau care au deficienţe de vedere, precum şi dezvoltarea competenţelor digitale în rândul unei comunităţi de fete şi femei pasionate de tehnologiile informaţionale şi de comunicaţii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.