Marți dimineață a fost convocată o nouă ședință a Consiliului Județean Ialomița

0

Marți dimineață a fost convocată o nouă ședință a Consiliului Județean Ialomița, după ce ultima avusese loc sâmbătă.
După ce a fost aprobată alocarea unor fonduri suplimentare pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ și pentru Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Consiliul a demarat procedurile pentru finanțarea în comun cu orașele Fetești, Urziceni și Țăndărei a dotării spitalelor din subordinea consiliilor locale din localități cu echipamente medicale necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus.
Tot astăzi s-a aprobat o rectificare bugetară care presupune cheltuieli mai mari din fondurile proprii pentru diferitele nevoi ale unităților medicale, care vor fi acoperite din excedentul bugetar din anul 2019.
Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru: “Am demarat procedura de asociere cu orașele Fetești, Urziceni și Țăndărei pentru a putea finanța împreună spitalele care se află în subordinea autorităților locale.
Este necesar să dotăm cât mai repede toate unitățile medicale pentru a putea interveni în situațiile pe care epidemia le provoacă și a combate efectele nefaste.”
Spitalul Municipal Urziceni va primi 180.000 lei pentru achiziționarea a 4 monitoare funcții vitale, 4 injectomate, un ventilator ventilație mecanică și 7 termometre non-contact.
Spitalul Municipal Fetești va primi 400.000 lei, sumă suplimentată cu 44.446 lei din bugetul local, cu care se vor achiziționa de urgență 3 aparate de ventilație mecanică, 2 concentratoare Oxigen, un nebulizator, un defibrilator, 3 monitoare funcții vitale, un detector digital radiografii pulmonare, două trolii echipate pentru urgențe, două paturi ATI, un aspirator secreții și un brancard urgență.
Spitalului Țăndărei i-a fost alocată suma de 90.000 lei, pentru un container dotat cu wc, lavoar, duș, boiler, și un aparat de ventilație acționat pneumatic și controlat electronic, folosit la terapie intensivă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.