Măsuri ce vor fi luate pe parcursul codului portocaliu

1

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a intrunit astazi, la ora 12.00, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Ialomita, ca urmare a faptului ca, incepand cu ora 18.00, va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsoare care va viza partea de sud si de sud-est a Romaniei, ocazie cu care transmitem urmatoarele masuri de protectie a populatiei:

– Avand in vedere prognoza meteorologica, autoritatile recomandă elevilor si cadrelor didactice care trebuie sa se deplaseze la scoala, cu mijloace de transport in comun, sa evite deplasarea din localitatea de domiciliu.

– De asemenea, recomandăm unităţilor şcolare întreruperea cursurilor, în cazul în care, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, se pune în pericol siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice.

– Unităţile şcolare vor asigura toate condiţiile pentru elevii rămaşi în internate şi îi vor primi pe cei care vin dinspre localitatea de domiciliu spre internat.

– In acest context, spitalele, institutiile publice, primariile si celelalte servicii deconcentrate vor asigura functionarea generatoarelor de energie electrica (si rezervele de carburanti) pentru a fi puse in functiune atunci cand este necesar.

– Medicii de familie, inclusiv persoanele din cadrul dispensarelor vor asigura permanenta in localitatile in care isi desfasoara activitatea, astfel incat, la aparitia unor cazuri de urgenta medicala, specialistii sa se prezinte la pacienti pentru acordarea primului ajutor medical si confirmarea necesitatii interventiei Serviciului de Ambulanta.

– Ambulantele se vor deplasa cu prioritate la cazurile urgente confirmate.

– In situatia in care caderile abundente de ninsoare, vantul sau poleiul vor afecta caile de comunicatie rutiere, exista posibilitatea restrictionarii traficului pe toate tipurile de drumuri din judet.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.