Măsuri de prevenire a gripei aviare şi la Grădina Zoologică din Călăraşi

0

Păsările au fost mutate în locuri acoperite pentru a nu intra în contact cu cele sălbatice, la fel cum animalele care nu suportă frigul au fost adăpostite în spaţii încălzite. Chiar dacă oferta pentru vizitatori este redusă, urşii, tigrii, cerbii şi muflonii încântă prin prezenţa lor în peisajul hibernal.

Gâştele şi raţele sunt singurele înaripate care au rămas la vedere pentru vizitatori. Chiar dacă sunt mai rezistente, locul în care primesc mâncare este acoperit pentru ca nicio pasăre sălbatică să nu intre în contact cu ele, în timp ce struţii, păunii şi fazanii sunt la căldură: „Toate sunt înăuntru ca să nu intrăm în contact cu păsările din exterior. Dezinfectăm, dar e bine că e perioadă de iarnă şi nu se poartă microbii. Toate sunt la adăpost, protejate.”

Tot în spaţii încălzite petrec iarna şi maimuţele, hipopotamul şi cămila, în timp ce, majestuoşi, tigrii şi leul îşi fac serviciul în a impresiona vizitatorii. Teo de 6 ani, Ana de 13 ani, Andrei în vârstă de 19 şi Emil Florea, toţi din Călăraşi, au profitat de timpul liber pentru a vizita grădina zoologică: „Am zis să ieşim din casă, în oraş. Cam de 6 ani nu am mai fost la Zoo şi nici nu ne aşteptam să vedem atât de multe animale. Teo a fost primul care a sărit în maşină când a auzit propunerea.” Grădina zoologică din Călăraşi are în expoziţie o mare varietate de papagali, dar şi acvarii cu peşti şi reptile. La Zoo Călăraşi este deschis în fiecare zi a săptămânii. Pentru vizitare, copiii sub 5 ani au gratuitate, cei între 5 şi 18 ani plătesc câte 3 lei, iar pentru adulţii biletul costă 5 lei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.