Măsuri suplimentare de combatere a coronavirusului în valoare de 2 milioane de lei, în Ialomiţa

0

Consiliul Judeţean a alocat printr-o şedinţă de îndată, convocată în weekend, banii necesari pentru cumpărarea unei izolete, aparate şi echipamente medicale pentru depistarea şi tratarea COVID 19 precum şi pentru măsuri suplimentare privind protecţia civilă.
Banii au fost alocaţi la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe pentru completarea echipamentelor medicale necesare în detectare, izolarea cazurilor confirmate de coronavirus, depistarea rapidă a contacţilor şi carantinarea acestora.
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Barbu Catargiu a solicitat şi a primit 50.000 lei pentru cumpărarea unei a doua izolete la nivelul judeţului, în vederea transportului asistat pe targă.
De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţe din Slobozia va achiziţiona în regim de maximă urgenţă un sistem automat de teste pentru coronavirus în valoare de 450.000 lei, 5 aparate de ventilaţie mecanică în cuantum de 500.000 lei, 5 monitoare pentru funcţiile vitale, în valoare de 40.000 lei, plus alte echipamente medicale şi materiale sanitare necesare în tratarea pandemiei de COVID 19.
O sumă importantă, de 400.000 lei, a fost direcţionată pentru măsuri specifice privind protecţia civilă.
Preşedintele CJI, Victor Moraru: “Aceste aparate și echipamente medicale sunt următoarele: sistem automat teste calitative coronavirus, aparat de ventilație 5 bucăți, monitor funcții vitale 5 bucăți, seringă injectomat 20 bucăți, troliu medicamente 6 bucăți, aparat bronhoscop targă transport și un dulap de medicamente.”
Principalele solicitări ale Spitalului Judeţean de Urgenţe din Slobozia sunt pentru dotarea secţiei de Terapie Intensivă, precizează managerul Mariana Iancu: “Spitalele județene vor intra cu secțiile ATI în preluarea pacienților din secțiile ATI din țară din spitalele de boli infecțioase, în primă fază.”
La această dată, în Ialomiţa a fost confirmată o infectare cu COVID 19, la o tânără de 28 de ani, care s-a întors în 13 martie din Italia. Alţi 31 de ialomiţeni veniţi acasă din străinătate sunt în centrul de carantina, iar 100 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.