Memorialul Ioan Pinter: participare foarte bună la 12 ani şi reprezentare slabă la 14 ani deoarece comisia de concurs a programat în aceeaşi perioadă un circuit de categoria A la Bucureşti

3

FLR_5166

Peste 150 de sportivi participă zilele acestea la Cupa Municipiului Slobozia la Tenis. Turneul naţional se adresează tuturor categoriilor de vârstă, iar în competiţia de anul acesta au fost introduse şi întreceri la dublu pentru 10 şi 12 ani, fete şi băieţi, plus mixt la 12 ani.
Tradiţia turneului a început în urmă cu 16 ani, după cum precizează directorul Direcţiei de Cultură, Tineret şi Sport, Ionel Constantin: „Primele două ediţii au fost sub egida „Cupa Orion”, iar după aceea autorităţile locale au preluat organizarea acestui turneu. Participarea a fost, de regulă, foarte bună, comparând cu turnee de acelaşi calibru.”
Cea mai mare participare este la categoria de 12 ani, unde concursul este de categoria A, mai bine cotat. Printre concurenţi se numără şi Ioana Alexandrescu din Bucureşti, care are emoţii dar şi un obiectiv clar: „Suntem 32 de fete. Eu joc pentru semifinală şi este foarte important să ajung acolo. Voi întâlni două sportive din Constanţa, cu una din ele am mai jucat şi am învins-o de fiecare dată. În afară de tenis îmi place matematica şi cred că au mare legătură.”
Din păcate, mai puţini sportivi sunt la categoria de 14 ani, pentru că un turneu de categoria A se află în desfăşurare la Bucureşti şi afectează participarea la Cupa Sloboziei, deşi tradiţia acesteia ar fi trebuit să primeze, apreciază arbitrul principal Cristian Ştefan: „Concursul este bine organizat, baza e frumoasă, dar ca o lipsă a comisiei de competiţie, dacă pui concursurile în acelaşi timp, cum se întâmplă acum la Bucureşti de 14 ani, de circuit A, iar aici e de categoria a doua. Cupa ar fi trebuit onorată, pentru că acolo e prima ediţie. Dar sportivii s-au dus unde pot câştiga puncte mai multe.”
Din partea gazdelor, Alexandra Iordache participă la categoria de 16 ani, deşi are doar 13: „Anul trecut am fost la 12 ani, la circuitul naţional, şi anul acesta am zis să merg la 16. Sunt destul de grele meciurile pentru că acum deja creşte forţa, trebuie să te mişti din ce în ce mai repede pe teren, să nu laşi garda jos şi să gândeşti. Dar nu mi-e frică şi nici nu voi renunţa, cum fac foarte multe fete după 14 ani.”
Gazdele au reprezentare la toate categoriile de vârstă, după cum precizează administratorul bazei de tenis, Constantin Ştefan, însă la circuitul de 12 ani jucătoarele noastre au ieşit după primele meciuri: „De la cluburile noastre: CSM, CSS, Tenis Con şi Satori avem sportivi cu şanse să câştigăm la 14 ani, 16 ani, de asemenea, la seniori. E o reprezentare bună şi de calitate.”
Printre câştigători se numără Matei Onofrei, din Iaşi, care se află pentru a doua oară la turneul de tenis de la Slobozia. „Este un turneu foarte frumos şi îmi place baza pentru că mă simt foarte bine pe terenurile astea. Vremea este frumoasă şi numai bună de jucat. Am fost şi anul trecut şi am revenit acum la 12 ani. Am câştigat la simplu şi mai am la dublu cu Tudor Răzvan, din Bucureşti, pe care l-am bătut pentru prima dată din cele trei întâlniri ale noaste. De data asta am fost mai concentrat şi am atacat mereu. Jucătorul meu preferat este Monfils pentru că face spectacol pe teren şi asta îmi doresc şi eu.”
Turneul care se dispută zilele acestea la baza TENIS CON din Slobozia se va încheia miercuri, când va avea loc şi festivitatea de premiere.

3 comentarii

  1. Aceasta Ioana Alexandrescu a jucat in turul 2 cu Daria Tudor de la Tenis Con Slobozia,pe care a invins-o foarte greu ,in setul decisiv!Este o jucatoare buna,insa cu un comportament deplorabil:minge pe tusa de 3 0 pentru Daria este data out pe urma gasita ,tipa provocator la fiecare punct cistigat ,chiar si pe greseala adversarei,plinge imediat cum este condusa, comenteaza jocul adversarei ironic,desi chiar si ea apeleaza la mingi inalte,etc!Acest comportament este foarte des intilnit la unii copii din Bucuresti,care privesc foarte de sus adversarii lor din provincie!Tatal ei se comporta la fel de provocator,stirnind imediat discutii cind vede ca fata lui este condusa,chemind arbitrul fara motiv,etc!Atmosfera la meciurile acestei fete este intotdeauna una de scandal,exceptie atunci cind are o adversara care nu ii opune rezistenta!Nu stiu cum ai gasit-o pentru interviu exact pe ea,dar nu merita deloc aceasta atentie!Sint alti copii foarte buni cu atitudine corecta,care merita mediatizati!

  2. Tatal acestei fete a fost suspendat 6 luni de FRT pt comportament neadecvat anul trecut . Când mai iei interviuri intreaba si tu prin baza … nu te lasa dus asa de val ….si oricum nu citesc ăștia de la Bucuresti ziarul ăsta … Dar ca toti ” ziaristii ” exemplele negative le mediatizati si le dati exemple pozitive … Rusine … a fost cea mai scandalagioaica din baza , lumea prezenta poate sa confirme !

  3. Bună ziua, domnilor!

    Înţeleg din comentarii că această sportivă este “proscrisă” pentru păcatele adulţilor, inclusiv ale dvs. care vă lamentaţi pe site-uri în loc să o faceţi public, în conferinţe de presă, sau oficial către FRT. Tot e bine, pentru că jurnaliştii reţin acest aspect, ce NU înţelegeţi dvs este că presa informează în funcţie de datele pe care le are. Această fată era la concurs, se antrena la perete şi este unul din cei trei sportivi cu care am stat de vorba. Întâmplarea are rolul ei, inclusiv aceste “dezvăluiri”. Era imposibil să vorbesc cu toţi şi chiar să vă întâlnesc pe toţi. Cine crede că presa face ordine mondială este în eroare. Dar e mai simplu să ai pretenţii de la alţii, în general…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.