Meteorologii au emis la ora 10.00 două noi avertizări meteo de vreme rea

0

Meteorologii au emis la ora 10.00 două noi avertizări meteo de vreme rea. Prima dintre ele, cu cod galben, intră în vigoare la ora 23.00 și va fi valabilă timp de 24 de ore. În averrtizarea meteo respectivă, se precizează că în intervalul acoperit, aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării.
În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.
Avertizarea cu cod galben a fost completată de o alta cu cod portocaliu valabilă pentru județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea unde mâine, între orele 06.00 și 20.00 se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada  spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.