Micii fermieri s-au întors la troc

0

_DSC0437 (2)

Anul agricol a fost dificil pentru crescătorii de animale, iar în pragul iernii aceştia caută să-şi diminueze efectivele de oi şi vaci. Cum în lipsa furajelor animalele nu au preţ, fermierii încearcă să facă tot felul de schimburi între produse. Singurele oferte viabile din piaţă sunt schimburile între oi şi viţei. ,,Preţul” este de 3-4 oi pe o viţică.

Crescătorii de oi şi vaci sunt în mare impas!
Toate planurile lor privind valorificarea unor animale pentru dezvoltarea fermelor sau investiţii personale sunt zădărnicite de lipsa clienţilor.
Petrică Vlase din comuna ialomiţeană Miloşeşti are de vânzare patru viţele, dar până acum a avut un singur potenţial client.
În comuna alăturată, Griviţa, Costică Stroe vrea să vândă o vacă bătrână pe care a evaluat-o la 4.000 de lei. Singura ofertă a fost la un sfert din preţul cerut.
Aurelian Grigore încearcă de 3 luni să vândă 20 de oi, iar printre ofertele primite la schimb se numără şi câinii de rasă.
Blocajul din piaţa de animale este cauzat şi de stoparea exporturilor de carne de vită din timpul anului. Abatoarele achiziţionează tot mai puţine animale şi plătesc la distanţă din ce în ce mai mare de timp, uneori şi după două-trei luni de zile, ceea ce pentru crescători este total dezavantajos.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.