MINIVACANŢA SĂRBĂTORITĂ ÎNTR-UN CLIMAT DE LINIŞTE ÎN JUDEŢUL IALOMIŢA

0

Peste 400 de poliţişti au acţionat zilnic, în perioada minivacanţei, pentru liniştea cetăţenilor. În minivacanţa din acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite, fiind una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani. În ultima zi, pentru o întoarcere în siguranţă, a fost suplimentat numărul poliţiştilor, prin angrenarea mai multor poliţişti de la rutieră, ordine publică şi transporturi.

Pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, pe durata minivacanţei de 1 Mai şi Sărbătorilor de Paşti, la nivelul judeţului Ialomiţa au acţionat, zilnic, aproximativ 400 de poliţişti. Principalele activităţi desfăşurate au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.
Astfel, poliţiştii din toate structurile operative ale inspectoratului s-au aflat în stradă. Aceştia au acţionat, în medie, zilnic, cu 50 de mijloace auto. În ultima zi din minivacanţă, pentru o sărbătoare în linişte şi o întoarcere în siguranţă, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de la rutieră, ordine publică şi transporturi.
Poliţiştii au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure în linişte de această minivacanţă.

În această perioadă, au fost aplicate de către poliţiştii ialomiţeni 941 sancţiuni contravenţionale, dintre care 169 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 692 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (4 pentru consumul de băuturi alcoolice, 186 pentru depăşirea vitezei legale) şi 80 la alte acte normative.
De asemenea, au fost reţinute 34 permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 268.435 lei, iar a bunurilor confiscate de peste 3.500 lei.
Totodată au fost constatate 61 infracţiuni, fiind surprinşi în flagrant 8 suspecţi.

În urma măsurilor adoptate, în această perioadă, de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, minivacanţa din acest an fiind una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani.
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE,
INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.