Mioriţa, varianta PSD

19

 foto: Florin Floreanu

Ce faci când prăbuşirea în sondaje a PDL-ului îţi dă senzaţii orgasmice? Îţi înlocuieşti candidatul cu care scoteai 40%, cu altul de 30%.

De ani de zile pesediştii îl bârfesc pe la colţuri pe Ionaşcu, fără să mârâie; astăzi s-au umflat muşchii pe ei, şi în şedinţa Consiliului Municipal Slobozia au hotărât, prin vot secret, că Stoica e mai bun decât sus numitul. La ora asta încă se votează, dar hotărârea e luată: Gabi Ionaşcu a plecat supărat din sală, iar prin colţuri toată lumea îl muşcă de popou. Din aproape 100 de participanţi, pe unul singur nu l-am auzit să fie de partea lui. Ca în bancul de piranha, daca sângerezi, eşti mâncat.

Involuntar mi-am amintit cele câteva congrese la care am asistat: când Geoană l-a înlocuit pe Iliescu, când Ponta l-a schimbat pe Geoană, când Antonescu i-a luat faţa lui Tăriceanu. A fost exact la fel: nimeni nu-şi amintea ceva bun despre cel aflat pe făraş, toţi evidenţiau greşelile, nemulţumirile, aroganţele.

Brusc, Ionaşcu a devenit duşmanul tuturor. Chiar şi al consilierilor locali pe care, îmi amintesc, chiar el i-a pus pe listă. Feţe şterse, care nu deschid gura în consiliul local, acum vociferează pe holuri. Ar fi hilar dacă nu ar fi vorba de politică, unde e literă de lege să-l mănânci pe cel care ţi-a dat de mâncare.

 guraialomitei

LATER EDIT: s-a votat, s-a numarat – 69 voturi pentru Stoica, 1 pentru Ionaşcu. No comment.

19 comentarii

  1. ilogica politica. este primul pas pt ascederea pnl la primaria slobozia. din punct de vedere politic, psd-ul s-a vandut pnl-ului . cei care au votat nici macar nu au habar de ce au facut. asta-i viata politica!!! lupii tineri si consilierii cred ca au facut marea branza! s-a scris inceputul sfarsitului pt psd la slobozia.

  2. cica tandareiul va fi la fel in scurt timp. ramane sa vedem ce se intampla la amara. referitor la procente ori ca e 40 ori ca e 30 tot din primul tur iese. si cred ca psd cu orice candidat va lua pdl la slobozia…

  3. ORICUM NU VA JUCATII CU STOICA.. ESTE DIN ZONA ,SE VEDE TOATA ZIUA PRIN ORAS,NU ARE FITE, CUNOASTE ADMINISTRATIE ,NU CRED CA AVEM ALTERNATIVA SI PLUS DE ASTA ARE ORIGINI FOARTE FOARTE SANATOASE DE OAMENI CINSTITI ONESTI SI CORECTI

  4. Stoica, acest apevist de nisa intortocheata, n-a recunoscut niciodata tradarea asta de prost gust pe baza de…”ce zice partidul, aia facem”. Oricum e bine ca profesorul ciuperca si-a taiat singur din voturi la Slobozia, Amara, Tandarei, Urziceni, Fetesti…lista ramane deschisa. Se vede ca sau saturat si primarii psd de calculele profesorului tradator la randul lui in jocul Geoana-Ponta. Poate afla micul Titulescu si…

  5. Sunt de acord cu ce scrie,,reactor”ca ciuperca isi taie singur craca de sub picioare.Mai are cateva primarii prin judet si in curand nu o sa mai aiba mai nimic.In orase ,cel putin, aleluia psd.

  6. Ciuperca greseste catastrofal pentru ca se lanseaza in asemenea strategii aberante si baga cutitul in spatele unora. Electorii vor sanctiona tradarea , lipsa de morala si de scrupule, mizeria sa de caracter sau poate chiar candidatii maimutoi usor de manipulat de el.

  7. acum nu stiu cat e tradare, cat e pur si simplu politica… mai degraba e o victorie a pnl/ului care si/a impus punctul de vedere in psd. a tradat ciuperca sau a facut un compromis? sa nu minimalizam greselile primarului ionascu, de gestionare a unor situatii delicate…

  8. pai de ce credeti ca nu la nominalizat PSD? de ce credeti ca cere tradatorul excluderea? de mai bine de un an negociaza cu Marinica ptr Primarie…….Nu e nici victoria PNL-ului, nici infrangerea lui, ci pur si simplu cerinta cetatenilor, ei au dorit aceasta schimbare. Cand toti spun: va votam , dar schimbatil pe Ionascu! ce faci? te opui dorintei cetateanului? Primarul este in slujba cetateanului nu invers. Ionascu ar fi vrut sa faca aceeasi prostie ca si chioru’ sa se agatze de scaun……doar ca spre norocul nostru nu a depins doar de dorinta lui…..

  9. Au iesit in fata Prefecturii, au strigat sa plece unu, altu, si pana la urma- au retras sprijinul politic primarului psd al Sloboziei? Asadar, intelegem ca Slobozia a fost administrata prost de psd, sprijinita de pnl, din moment ce ciuperca si ciracii lui nu-l mai doresc pe ionascu! Iar s-a adeverit chestia cu groapa altuia, cand e vorba de fraieri ramane intodeauna valabila, retineti asta, cetateni onesti ai Sloboziei!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.