Momente speciale de sărbătoare pe 8 noiembrie la Slobozia şi pe 9 noiembrie la Urziceni

1

dsc06758

Două evenimente religioase vor avea loc în Ialomiţa, zilele următoare.
Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil reprezintă hramul de toamnă al Mănăstirii Sfinţii Voievozi din Slobozia şi prilejuieşte aducerea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Horaiţa
Joi, la 14.30, icoana va fi primită la Catedrala Episcopală şi purtată în alai la Mănăstire, unde va fi aşezată într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, până luni dimineaţă. În toate aceste zile vor avea loc slujbe speciale, iar duminică, în ziua sărbătorii hramului, Sf. Liturghie va fi săvârşită de Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor alături de un sobor de preoţi.
În continuarea evenimentului religios de la Slobozia, luni, 9 noiembrie, la Urziceni va fi cinstit Sf. Nectarie, vindecătorul şi ocrotitorul bolnavilor de cancer.
Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena se numără printre puţinele lăcaşuri ortodoxe din lume care au privilegiul de a adăposti părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, aduse în urmă cu câţiva ani din Grecia.
Manifestările vor începe duminică, la ora 16, cu Slujba Vecerniei şi Taina Sf. Maslu şi vor continua luni, de la 7.30, cu Slujba Utreniei, Sf. Liturghie şi Acatistul Sf. Nectarie, ierarhul tămăduitor care reprezintă şi al doilea hram al Catedralei din Urziceni.
Clementina Tudor

1 comentariu

  1. iar cortegii pentru prostirea oamenilor? de asta avem noi nevoie? indobitocire-n masa? religie la scoala? afurisenie din martea preaimbogatitului daniel? cand vom termina cu asemenea aberatii? vincentiu bogatanu are administratia locala si judeteana in buzunarul de la spate. cum pocneste din degete sare si autorizatie pentru blocarea circulatiei si jandarmii la asigurarea pazei, politia cu fluidizarea traficului, etc. chiar nu ati inteles nimic din evenimentele ultimelor zile?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.