Multe firme noi în Ialomița

0

stema ialomitaParadox ialomiţean! Judeţul se află pe ultimul loc la numărul de firme active, dar anul acesta înmatriculările de societăţi comerciale au crescut cu 25% faţă de 2014. Principalele domenii de activitate ale firmelor noi ţin de agricultură şi servicii, iar la Slobozia se înregistrează o explozie de florării, ateliere de înfrumuseţare şi magazine cu haine second hand.

Pe lângă numărul de firme noi, care depăşeşte deja înmatriculările din tot anul trecut, dinamica pozitivă a mediului privat din Ialomiţa derivă şi din radierile de societăţi, cu 30% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2014.
Anul acesta s-au mai deschis în Ialomiţa şi 19 saloane de înfrumuseţare, 16 service-uri auto, şi numeroase magazine. Printre buticurile cochete se remarcă şi florările.
Comparativ cu cererea, oferta este prea mare, apreciază cumpărătorii, motiv pentru care firmele noi rezistă greu pe piaţă.
În primele 9 luni ale anului în Ialomiţa s-au deschis 847 de firme noi, cu 10 mai multe faţă de anul trecut, iar o pondere însemnată o au persoanele fizice, deşi noile condiţii legislative sunt mai aspre pentru acestea.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.