Muzeul judetean pregateste o expozitiei de fotografie cu marturii din primul razboi mondial, surprinse in obiectiv de Costica Axinte

2

Fotograful ialomitean a fost pe front intre anii 1916-1918 si a imortalizat scene cu mare valoare istorica. Directorul Muzeului Judetean, Florin Vlad, spune ca fotografiile au fost cumparate de la familie si vor fi valorificate intr-o prima expozitiei dedicata implinirii a 90 de ani de la Marea Unire de la 1918.
Costica Axinte a devenit fotoreporter de razboi dupa ce a sustinut un examen de pilot, pe care l-a picat . Muzeograful Gheorghe Matei povesteste ca dupa razboi, fotoreporterul si-a continuat cariera de fotograf, meserie care i-a adus consacrarea.
In colectia fotoreporterului de razboi Costica Axinte exista imagini cu regina Maria si regele Ferdinand, sunt surprinse scene dramatice cu  raniti si morti pe front, dar si soldati romani si francezi care sarbatoresc bucuria incetarii luptelor. O suta de fotografii din albumul de colectie vor fi expuse pe 1 Decembrie la Muzeul Judetean.

Clementina Tudor

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.