Nemulțumire (a câta?) în Consiliul Local Urziceni: “Primarul discriminează firmele din Urziceni”!

0

Lista achizițiilor de lucrări publice cu atribuire directă din acest an i-a atras atenția consilierului local Ion Dumitrescu, de pe aceasta lipsind firmele din Urziceni, cele care, în opinia domniei sale, ar fi trebuit să fie alese, întrucât folosesc forță de muncă locală și își plătesc impozitele în Urziceni: “Am făcut o analiză a achizițiilor publice făcute de Primăria Urziceni, cele prin achiziție directă, fără vreo formă de licitație și am transmis-o colegilor mei din Consiliul Local Urziceni. Am propus ca într-o viitoare ședință de plen să discutăm pe seama celor constatate de mine”.

Din documentul trimis consilierilor locali reiese că: “Analiza achizitiilor publice efectuate de Primaria Urziceni, prin cumparare directa, in anul 2017, impune doua concluzii:
1. Discriminarea firmelor din Urziceni, neajutandu-le sa mentina locurile de munca pentru cetatenii din orasul nostru si sa readuca o parte din banii primiti prin plata impozitelor locale.
2. Preturi foarte mari din cauza ca:
– primaria nu negociaza costurile si
– Consiliu aproba, cu superficialitate, costurile propuse in proiectele de Hotarari, plecand de la premiza ca preturile vor fi stabilite printr-un proces de licitare, premiza de putine ori indeplinita.
Comisia economica a solicitat Compartimentului de achizitii, lista achizitiilor publice cu valoare mai mare de 3000 lei, facute de Primaria Urziceni in anul 2017, prin procedeul de cumparare directa. Lista primita contine 34 de pozitii si se constata ca suma primelor 10 atribuiri, in ordinea descrescatoare a preturilor, depaseste un milion de lei, suma importanta pentru bugetul Municipiului Urziceni. Analiza modului in care s-au facut achizitiile publice ne da posibilitatea sa imbunatatim efectuarea acestora in zona care este de competenta CL. Primele 10 achizitii prin cumparare directa au fost atribuite in majoritate firmelor din afara localitatii noastre.
Preturile de vanzare acceptate de Compartimentul achizitii si de Primar sunt de regula cele maxime, adica cele aprobate de CL; la putinele achizitii atribuite unor firme din oras preturile sunt substantial mai mici decat cele aprobate in hotarari”.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.