Neregulile financiare din mandatele fostului primar al municipiului Feteşti vor fi cercetate de Poliţie

1

Modul în care fostul primar PNL Gheorghe Catrinoiu a cheltuit fondurile publice direct de la bugetul local ori prin DADPP (Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat) fac obiectul unei anchete penale declanşate la solicitarea noii conduceri a Primăriei Feteşti.

La o primă strigare, din visteria DADPP (Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat) Feteşti, entitate aflată în subordinea directă a fostului primar Gheorghe Catrinoiu, s-au cheltuit nejustificat 6,42 miliarde lei vechi, sumă a şapte abateri de care se fac vinovaţi cei ce au condus direcţia din subordinea Primăriei Feteşti. Abaterile constatate mai întâi de o comisie a Primăriei au fost imediat confirmate de specialişti din cadrul forului ialomiţean al Curţii de Conturi.

Comisia de control stabilită de către Consiliul Local Feteşti a avut-o ca şef pe consiliera PSD Olga Petcu, economist de profesie şi fost consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa cu atribuţiuni pe linie financiară. Specialistă în cifre şi cunoscătoare la virgulă a legislaţiei privind achiziţiile publice şi înregistrarea în contabilitate a sumelor cheltuite de o entitate publică, doamnei Petcu nu i-a venit să creadă ce a putut găsi la DADPP Feteşti cu privire la banii cheltuiţi doar în perioada verificată de comisie.

„Nu mi-am putut închipui că se pot cheltui banii publici în aşa fel! Sunt foarte multe abateri şi nu mi-am putut imagina că există un asemenea dezastru al banului public. Sunt peste şase miliarde de lei vechi prejudiciu doar la DADPP Feteşti, bani strânşi de la cetăţenii municipiului. Sunt lucruri plătite care nu se regăsesc în inventar ori nu apar în zonele unde se susţine că au fost montate, şi mă refer aici doar la gardul ornamental de pe strada principală ori gardul de la cimitir.”, explică Olga Petcu cum stau lucrurile la DADPP Feteşti.

Pentru că neregulile sunt foarte grave, imediat după finalizarea controlului raportul a fost înaintat spre verificare Poliţiei pentru a verifica cele constatate şi pentru a se stabili dacă s-au produs fapte de natură penală atunci când s-au acceptat plăţile din cadrul instituţiei publice. În perioada următoare se va comanda un audit al întregii activităţi din Primăria Feteşti pentru perioada în care aceasta a fost condusă de liberalul Catrinoiu.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.