Niște țărani…

2

Niște țărani, seara in fata portii, imprastie  praful ulitei cu papucii de guma cumparati de la tiganii ce se plimba saptamanal cu bocceaua in spinare prin sat.

N-au auzit ei de Poiana lui Iocan, desi o traiesc de cand le-au albit mustatile. Nici de Marin Preda, nici de Dinu Sararu – nu i-au vazut la televizor.

Ii cunosc in schimb pe Berceanu si pe Base, ca e “sticla” plina de ei. Pe Prostanac, pe arogantu’ ala de Nastase, o respecta pe fragila Abramburica (deh, e profesoara…) si li se scurg ochii dupa Udrea.

Boc, Pogea, Sarbu, Jiji. S-au saturat de ei. S-au saturat si de flecarii de serviciu: Badea, Ursu, toti aia de la Antena 3 si Realitatea. De CTP nu, ca apare mai rar – la Hurezeanu nu se uita pentru ca nu-l inteleg – ala vorbeste pentru altii, mai destepti.

Da’ uite la fratii Dolanescu – cum s-o termina si care are dreptate, frate? Columbeanca o fi fi-sa lu’ ala care vrea sa o ia de nevasta pe ma-sa, chiar daca aia e maritata? Ai vazut, Maruta, ca l-a adus pe ala care a omorat-o pe cantareata aia acum douaj’ de ani? Tu suni, ma, la Dan Diaconescu in Direct sa-ti iei o casa? A dat drumu’ la Robingo aia de la Antena! Ne-am scos din foame!

Seara se lasa, vinul (un must abia asprit, de fapt) s-a cam terminat, desi au fost cateva pet-uri. Primarul n-a platit curentul, asa ca strada se invaluie in intuneric – sa stai la lumina jarului tigarii, nu se mai face. Baba e demult in casa, cu ochii infundati pe Etno TV – nene, cum le zice Margherita, fata lu Viorica din Clejani – si scarba aia de ta-su nu o lasa sa se iubeasca cu Copilul de Aur…

guraialomitei

nota: in timp ce scriu il ascult la radio pe un lider sindical local despre care stiu ca are peste 50 de milioane pe luna salariu. Luni intra in greva.

2 comentarii

  1. hello natiune!
    Bai astia din presa locala de ce nu publicati intentie de imprumut a primariei Slobozia de imprumut la BCR pentru o suma de 50 milioane lei (15 mil euro)
    Actionati!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.