Noi măsuri în lupta cu pesta porcină africană: proprietarii porcilor ucişi vor fi despăgubiţi la o greutate estimată a animalelor!

0

Pesta porcină africană a fost confirmată în Ialomiţa în 92 de focare din 24 de localităţi, ceea ce reprezintă o treime din totalul comunităţilor ialomiţene.
La nivelul judeţului Ialomiţa erau înregistraţi înainte de apariţia pestei porcine africane în jurul a 55.000 de porci în gospodăriile populaţiei şi circa 100.000 în complexele industriale.
Subiectul fiind de mare importanță pentru ialomițeni, deputatul Andrei Pop a declarat: “Locuitorii județului nostru au fost grav afectați de pesta porcină. O situație de criză, nefericită care pune în pericol gospodăriile care își asigură hrana, complexele de importanță majoră dar și un ritual de sărbători care dăinuie de veacuri în România.
Ieri, decizia politică PSD a fost de reevalua valoarea despăgubirilor la nivelul unor greutăți teoretice ale animalului aflat la maturitate. În același timp, Guvernul va veni în sprijinul complexelor zootehnice pentru a putea oferi măsuri compensatorii angajaților.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, sâmbătă, că miniştrii trebuie să vină cu noi măsuri în ceea ce priveşte efectele pestei porcine, pentru ca fermierii să fie despăgubiţi corect, iar angajaţii rămaşi fără locuri de muncă să aibă soluţii.
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Muncii, Olguţa Vasilescu, trebuie să pregătească, până săptămâna viitoare, un pachet de măsuri asiguratorii pentru angajaţii rămaşi fără loc de muncă de la complexele de porci unde s-au eutanasiat animalele”.
Proprietarii porcilor ucişi vor fi despăgubiţi la o greutate estimată a animalelor, nu la greutatea din ziua sacrificării!
O familie creşte un porc sau doi şi avea de gând să îi crească până la Crăciun şi trebuie să stabilească până luni cei doi miniştri care este greutatea estimată la care de regulă ajunge până la Crăciun şi la acea greutate să fie acordate despăgubirile şi procedurile să fie acordate rapid. Banii sunt pregătiţi. Imediat după rectificare vor începe aceste proceduri şi în maxim o săptămână va începe alocarea de bani”, a precizat Liviu Dragnea.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.