O bătrână din satul Rovine şi-a pierdut viaţa într-un incendiu, în ajunul Crăciunului

0

O femeie în vârstă de 84 de ani, din comuna Reviga, sat Rovine, a decedat în după-amiaza zilei de 24 decembrie după ce locuința acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materialele combustibile aflate în apropiere. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda de Intervenție Slobozia și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În momentul sosirii acestora, flăcările se manifestau la cca. 60% din suprafața casei, iar femeia era decedată în interior. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, iar după mai bine de o oră, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Având în vedere că, în această perioadă, una dintre cele mai frecvente cauze de izbucnire a incendiilor este reprezentată de utilizarea defectuoasă a sobelor şi a mijloacelor de încălzire, pompierii ialomițeni recomandă să se verifice cu grijă sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere. De asemenea, este important să fie curăţate canalele şi coşurile de fum, iar în faţa uşii de alimentare cu combustibil a sobelor se recomandă montarea pe pardoseală a unei bucăţi de tablă.
Tot pentru siguranţă, nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă şi nu supraîncălziţi sobele. Este interzis să așezați lemne sau alte materiale combustibile pe sobe şi este bine ca cenuşa şi jăratecul să se depoziteze în gropi speciale, unde se vor stinge cu apă.
Deosebit de important este să nu se lase copiii nesupravegheaţi în încăperi unde sunt în funcţiune mijloace de încălzire.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.