O persoană cu urgenţe medicale a fost preluată de un elicopter pentru a fi transportată la Bucureşti

2

Elicopterul aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor având la bord un echipaj S.M.U.R.D. a aterizat în extravilanul comunei Reviga la ora 16.05 şi a decolat 10 minute mai târziu, după ce a preluat o femeie în vârstă de 62 de ani, din localitate, cu probleme cardiace, care avea nevoie urgentă de asistenţă medicală.

Încă din această dimineaţă, prin SNUAU 112, sora femeii domiciliată în municipiul Bucureşti a solicitat intervenţia Ambulanţei la locuinţa surorii sale din Reviga, însă din cauza zăpezii abundente, în ciuda eforturilor depuse, autorităţile nu au reuşit să ajungă la domiciliul acesteia pe cale rutieră, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa care a cerut intervenţia unui elicopter.

Întrucât condiţiile de drum nu au permis accesul autovehiculelor în zonă, ajutorul şefului Postului de Poliţie Reviga  a parcurs pedestru distanţa de aproximativ 3 km până la domiciliul femeii, situat în satul Mircea cel Bătrân, comuna Reviga. Ulterior, la aproximativ 300 de metri de locuinţa femeii, în extravilanul comunei, poliţistul a amenajat un spaţiu unde elicopterul să poată ateriza, iar pentru a se asigura că acesta este vizibil de la înălţime, având în vedere că întreg câmpul era acoperit cu zăpadă, l-a semnalizat dând foc unor coceni şi unui cauciuc.

Înainte de aterizarea elicopterului, agentul de poliţie, cu sprijinul localnicilor, a transportat persoana în cauză, cu o sanie până în apropiere, de unde a putut fi preluată cu uşurinţă de echipajul SMURD.

insp. SALAORU DANIELA, Compartimentul Relatii Publice al Inspectoratului de Politie IALOMIŢA

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.