O persoană din Poiana este căutată de salvatori în apele râului Ialomiţa

0

FLR_3246

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, localnic din satul Poiana, a fost văzut ieri, în jurul orei 14.30, căzând de pe podul ce traversează râul Ialomiţa în zonă. Cetăţenii care l-au observat pe bărbat zbătându-se în apă au alertat prin SNUAU 112 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al jud. Ialomiţa, şi la locul accidentului s-au deplasat de urgenţă un echipaj de căutare-salvare cu barca din dotare, precum şi un echipaj SMURD. Din nefericire, căutările, care s-au efectuat ieri până la lăsarea serii, nu au dat rezultate, motiv pentru care au fost reluate în această dimineaţă.

În dimineaţa primei zile de Paşte, salvatorii de la Secţia Urziceni au acţionat pe raza oraşului Fierbinţi Târg pentru salvarea unui grup de ciobani şi a unor animale rămase captive pe un islaz inundat de apă rezultată din căderile abundente de apă din ultima perioadă. În cel mai scurt timp, subofiţerii i-au salvat pe cei patru bărbaţi, aproximativ 350 de ovine şi un cal.

Pe parcursul aceleaşi zile, un efectiv de 25 de cadre ale ISU Ialomiţa, în cooperare cu alte forţe ale M.A.I. şi ale autorităţilor locale şi judeţene au  intervenit  pe  cursul  râului  Prahova,  în  zona  localităţii  Adâncata,  pentru supraînălţarea digului cu saci de nisip pe o porţiune de 2 km. 
 
Tot în data de 20.04.2014, subofiţerii din cadrul Secţiei Urziceni au acţionat pe raza comunei Bărbuleşti pentru evacuarea apei din zona unui stăvilar ce nu avea asigurată etanşeitatea, fiind protejate astfel câteva gospodării din apropiere.
De asemenea, în cele două zile de Paşte cadre militare din conducerea ISU Ialomiţa s-au deplasat pe raza judeţului, în toate localităţile străbătute de râuri, unde, împreună cu autorităţile locale şi judeţene au fost adoptate decizii şi luate măsuri pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.