O săptămână de film la Amara

0

13717966_1107268629318929_499285361_o

Grădina de vară din Amara găzduieşte săptămâna aceasta caravana filmului românesc, un proiect de promovare a peliculelor reprezentative pentru cinematografia din România. Programul a debutat în 2013 şi a trecut prin 11 oraşe din ţară, ajungând la un public de 80.000 de spectatori. „Am ajuns peste tot unde am fost primiţi sau am fost invitaţi, unde ni s-au oferit condiţii, cum se întâmplă aici, la Amara, şi este minunat că există această grădină de vară, în timp ce în ţară cele mai multe s-au distrus. Ideea caravanei noastre este de a oferi publicului ocazia să se bucure în continuare de filmul românesc”, a declarat Roxana Buşu, coordonatorul caravanei.
Inginerul de sunet, Mihai Orăşanu, precizează că ideea proiectului s-a născut după ce a refăcut coloana sonoră la peste 200 de filme româneşti, capodopere ale cinematografiei naţionale: „Sunt refăcute în standarde internaţionale şi merită să rămână în portofoliul producţiilor autohtone de referinţă. Eu rămân la convingerea că filmul se vede la cinema, pe ecran mare, cu prieteni alături.”
Deşi vizionarea proiecţiilor este gratuită, publicul s-a lăsat mai greu convins să petreacă două ore la film în grădina de vară din Amara. Printre îndrăzneţii primei seri se numără şi soţii Vrânceanu din Ploieşti, care se bucură că sejurul lor la Amara coincide cu Caravana filmului românesc: „Pe vremea noastră cumpăram la supra preţ un bilet la film sau stăteam cu orele la rând. Acum e gratis şi nu e public. Televiziunea a subjugat totul în ţara asta”, spun la unison cei doi. Caravana a debutat luni cu „CONCERTUL” o producţie româno-ruso-franceză, în regia lui Radu Mihăileanu, a continuat marţi cu filmul DOAR CU BULETINUL LA PARIS în regia lui Şerban Marinescu, miercuri cu pelicula CARMEN de Doru Niţescu, joi este programată KYRA KYRALINA în regia lui Dan Piţa, vineri LIVE de Vlad Păunescu, sâmbătă O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD, în regia lui Radu Gabrea, şi duminică CEL ALES de Cristian Comeagă. Proiecţiile încep la 21:30, iar intrarea este liberă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.