Oraşul Fierbinţi Târg rămâne fără primarul Iusein Iuksel

0

Tribunalul Ialomiţa a hotărât invalidarea mandatului de primar obţinut de Iusein Iuksel la alegerile din vara anului trecut, decizie ce nu mai poate fi atacată. Primar al oraşului Fierbinţi-Târg din anul 2008 când a candidat din partea Partidului lui Gigi Becali, Iuksel l-a depăşit clar la ultimul scrutin pe Viorel Gheorghe, candidatul PNL şi nimeni altul decât fratele preşedintelui PNL Ialomiţa, deputatul Tinel Gheorghe. Cel din urmă a contestat imediat mandatul de primar, pe motiv că primarul ales are o condamnare definitivă la patru luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani şi 4 luni, contestaţie respinsă de Judecătoria Urziceni la sfârşitul lunii iunie 2016.

PNL Ialomiţa a făcut apel şi după mai multe amânări Tribunal Ialomiţa i-a invalidat lui Iusein Iuksel mandatul de primar obţinut la urne. „În baza art. 480, alin. 2 N.C.pr.civ. admite apelul declarat de apelantul Partidul Naţional Liberal Ialomiţa împotriva încheierii din 23.06.2016 a Judecătoriei Urziceni, pe care o schimbă în tot şi, în consecinţă, admite contestaţia formulată de Partidul Naţional Liberal Ialomiţa şi dispune invalidarea alegerii în funcţia de Primar al oraşului Fierbinţi Târg, judeţul Ialomiţa, Circumscripţia Electorală nr. 06, a domnului Iusein Iuksel, candidat din partea Partidului Social Democrat. Definitivă.”, se arată în încheierea Tribunalului Ialomiţa.

În aceste condiţii locuitorii oraşului Fierbinţi-Târg vor fi chemaţi din nou la urne pentru a-şi alege primar pentru următorii trei ani şi jumătate, asta dacă nu cumva decizia Guvernului de a programa noi alegeri se va prelungi iar starea actuală de interimat se va păstra şi la Fierbinţi-Târg, aşa cum se păstrează şi în oraşul Amara, acolo unde primar a fost ales Victor Moraru, cel ce ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.