Ordonanță de Urgență a Guvernului Dăncilă: Statul își asumă plata unei parți din CASS

0

Ordonanta de urgenta nr. 3/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare a fost publicata in Monitorul Oficial (Partea I) nr. 125 din 8 februarie 2018 (M.Of. nr. 125/2018).
Printre altele, aceasta prevede ca statul va asuma plata unei parti din CASS printr-un mecanism simplificat pentru o serie de categorii de contribuabili.
„In urma dezbaterilor din ultimele zile pe tema efectelor Legii salarizarii, dar si a mutarii contributiilor de la angajator la angajat, au reiesit unele probleme. Acolo unde au fost identificate probleme, am cerut imediat masuri de echilibrare, astfel incat nicio categorie socio-profesionala sa nu aiba de pierdut”, a spus Dancila, conform mediafax.ro.
Premierul a mai completa cu: „Avem patru categorii si anume angajatii din IT, cei pe cercetare, dezvoltare si inovare, persoanele care desfasoara activitati sezoniere si salariatii cu dizabilitati incadrati cu handicap grav sau accentuat. Pentru aceste categorii statul isi va asuma plata unei parti din contributia de asigurari sociale de sanatate printr-un mecanism simplificat”.
O alta prevedere a OUG pe care Guvernul a adoptat-o joi asigura cel putin mentinerea venitului net pentru angajatii din sistemul public, dar si privat care lucreaza part-time.
„Mai exact, incepand cu luna ianuarie 2018 personalului angajat in baza unui contract individual de munca cu timp partial i se va retine CAS si CASS doar la salariul realizat, chiar daca acesta va fi mai mic decat salariul minim pe economie, iar diferenta va fi suportata in numele angajatului de institutia bugetara angajatoare sau de catre angajatorul privat”, a subliniat Dancila.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.