Pacientă de 7 ani infectată cu SARS Cov2, operată de fractură

0

În sfera diversificării serviciilor medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență Slobozia, se încadrează și un caz ce a reprezentat o provocare, și anume operația prin care a trecut o pacientă de numai 7 ani cu fractura părții distale a humerusului (osul brațului), infectată totodată cu SARS-CoV-2.
Pe lângă dificultatea intervenției chirurgicale, corpul medical alcătuit din Dr. Adrian Pârvan (ortoped pediatru), Dr. Ion Grămăticu (ortoped) și Dr. Jamil Aldabsheh (anestezist) au fost nevoiți să facă față și disconfortului dat de echipamentul medical de protecție împotriva COVID-19.
Nu în ultimul rând, un aspect extrem de important l-a reprezentat comunicarea cu un copil speriat pentru care personalul în echipament de protecție arată, în cel mai bun caz, aidoma unor cosmonauți. Comunicarea devine, astfel, esențială în liniștirea micuței paciente și a aparținătorilor.
Evoluția de după intervenția medico-chirurgicală este una favorabilă, pacienta externându-se cu bine la domiciliu, unde se recuperează.
Grație circuitelor funcționale bine stabilite, spitalul județean asigură asistența medicală de urgență inclusiv pacienților infectați cu SARS-CoV-2, fără ca aceștia să mai fie nevoiți să se deplaseze la București sau în alte centre județene. În modul acesta se reduce timpul de așteptare, de preluare a cazului și de intervenție, ca și riscul de apariție a complicațiilor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.