Pădurar urmărit penal pentru tăieri ilegale de copaci

2

_DSC0182

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, la 24.05.2016, in stare de libertate, a inculpatului BADEA FILOTE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În calitate de pădurar la Cantonul silvic nr. 1 Sineşti, inculpatul Badea Filote, în perioada 2008-2013, in mai multe rânduri, in realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi în dauna aceleiaşi părţi civile – Regia Naţională a Pădurilor-Direcţia Silvică Slobozia, nu şi-a îndeplinit ori şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile/îndatoririle de serviciu, producând un prejudiciu de 75.097, 94 lei.
În concret, la controlul de fond din luna august 2013 de la amintitul Canton silvic, au fost descoperite 183 cioate provenite din tăieri ilegale, cu un volum de 137,8 mc. Aceste tăieri ilegale au fost efectuate în mandatul pădurarului Badea Filote care nu a efectuat paza pădurii, nu a identificat cioatele tăiate ilegal, nu le-a înscris în condica de serviciu şi nici nu a sesizat Ocolul Silvic în 24 de ore, obligaţii ce îi incumbau conform Regulamentului de Pază al Pădurilor.
Tăierile ilegale au fost efectuate în mod profesionist, majoritatea fiind executate la 05-20 cm. sub nivelul solului, acoperite cu pământ, la faţa locului neexistând urme de rumeguş, coajă, sau resturi de exploatare.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Urziceni.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

2 comentarii

  1. Asta nu a furat singur.L-a avut sef de district pe cel mai penal silvicultor al județului cuibărit acum pe lista de consilieri locali pnl Urziceni în subordinea penalului Sava.El se numește Gancerug Mircea si a prejudiciat metodic de-a lungul timpului pădurile ocolului silvic Urziceni.

  2. Astia sunt protejatii lui TINEL GHEORGHE, doctor la seral in paduri. cand PDL era pe val si el taia si spanzura in judet cot la cot cu cazacu marinica e interesant de vazut de unde au luat banii de campanii electorale.Poate si din defrisarile astea care ies acum la iveala?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.