Pâinea vieții împletită de tinerele generații

0

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de 16 octombrie 2019, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii, a desfășurat o activitate socio-educativă în incinta muzeului. Prin bunăvoința domnului director Gheorghe Petre și participarea entuziastă a părintelui Teofil Bâlea, monah al Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, cei 22 de elevi coordonați de doamna profesor de religie Daniela Matei și doamna bibliotecar Cristina Iuliana Cioranu, s-au bucurat de o experiență memorabilă.
În prima parte a activității doamna muzeograf Magdalena Petre Filip a prezentat audienței expoziția cu tema „Pâinea noastră cea de toate zilele”, aducând în atenție importanța pâinii în tradiția populară. Apoi doamna muzeograf Andreea Panait a susținut o prelegere sinteză a evoluției tradițiilor satului ialomițean al secolelor XIX-XX. Cea de-a doua parte a activității a cuprins un atelier tradițional de preparare a prescurilor, care a antrenat și fascinat pe toți cei prezenți.
La final, copiii au fost felicitați de către Părintele Protopop Laurențiu Cioranu pentru receptivitatea de care au dat dovadă și au fost invitați să deguste din micile prescuri frământate cu propriile lor mânuțe.
Activitatea a fost încadrată în contextul omagierii de către Biserica Ortodoxă Romană a satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari.
Preot Paroh Daniel Ferbințeanu, Parohia Ograda

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.