Parcul ISU Ialomița s-a înnoit cu o șenilată

0

Astăzi, la primele ore ale dimineții, pe poarta unității noastre a intrat o șenilată (vehicul cu șenile/roți tip UTV cu capacitate de trecere mărită), achiziționată cu fonduri ale Consiliului Județean Ialomița.
Dotarea inspectoratului cu acest tip de vehicul se impunea, pornind de la tipurile de riscuri identificate la nivelul județului Ialomița, dar și din experiența anilor anteriori, când situațiile de urgență înregistrate au impus accesul în zone greu accesibile, pentru scoaterea/evacuarea populației din zonele izolate, transportul personalului de intervenție, dar și a bunurilor de strictă necesitate.
Cu ajutorul șenilatei, echipele de intervenție vor putea asigura transportul în siguranță al persoanelor sau materialelor în teren accidentat, pe apă, zăpadă, gheață și în teren mlăștinos. Aceasta va funcționa în regim normal în intervalul de temperaturi de la -40◦ C până la +40◦ C, în orice condiții meteorologice, va atinge o viteză de minim 30km/h în teren și minim 4km/h pe apă, folosind mijloace proprii de propulsie. Vehiculul va putea transporta minim 6 persoane sau 500kg în teren, și 4 persoane sau 400kg pe apă, în cazul în care nu se utilizează targa.
Reamintim faptul că, în iarna acestui an, în ajutorul pacienților rămași izolați în diverse localități din cauza viscolului puternic, ISU Ialomița a utilizat un astfel de vehicul cu șenile venit în sprijin de la ISU Suceava. De altfel, înzăpezirile și viscolele puternice din iernile 2013, 2014 și 2015, inundațiile din anii 2005 și 2006, dar și accidentul aviatic și cel de muncă produse în vara anului 2005, au fost repere ale situațiilor de urgență cu care ne-am confruntat în ultimii ani.
Având în vedere premisele de manifestare în viitor a acestor tipuri de riscuri, cu ajutorul noii dotări, vom putea menține aceste riscuri la un nivel acceptat și vom putea asigura oportun și imediat acțiunile de intervenție în sprijinul populației.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.