Parlamentarul Tinel Gheorghe i-a cerut ministrului agriculturii să retragă de pe site-ul ANSVSA proiectul prin care se vor instaura o serie de interdicții pentru creșterea porcilor în gospodării

0

Solicitare-surpriză din partea deputatului Tinel Gheorghe în cadrul audierii în Parlament a ministrului Agriculturii, Adrian Oros! Potrivit site-ului www.agrointel.ro, parlamentarul ialomițean, coleg de partid cu șeful de la Agricultură, i-a cerut acestuia să retragă de pe site-ul ANSVSA proiectul prin care se vor instaura o serie de interdicții pentru micii crescători de porci în sistem tradițional.

În calitate de ministru propus și în Cabinetul Florin Cîțu, Adrian Oros a fost supus unui veritabil tir de întrebări referitoare la ordinul ANSVSA care pun cruce creșterii porcilor în gospodăriile românești prin interzicerea reproducției, printr-o procedură complicată de transport și interdicție de comercializare a porcilor din gospodării.
”Domnule ministru, o solicitare, o rugăminte legată de ordinul ANSVSA privind creșterea suinelor în gospodăriile populației: vă rog să retrageți acel ordin de pe site-ul ANSVSA până când, împreună cu crescătorii de animale, toți factorii, veți ajunge la soluția definitivă. Altfel se crează confuzie în teritoriu și cine știe ce Dumnezeu mai suntem puși să răspundem. Rugămintea mea este să retrageți acel ordin de pe site în așa fel încât, după ce discutați cu toți crescătorii, cu factorii importanți, să puteți să degajați o soluție unitară”, a spus în debutul intervenției sale deputatul PNL Tinel Gheorghe, coleg de partid cu ministrul interimar și ministrul propus Adrian Oros.
Ministrul a fentat răspunsul, declarând că: ”Proiectul este pe site-ul ANSVSA, nu este pe site-ul Ministerului Agriculturii și este în discuție. Faptul că el este acolo nu cred că încurcă cu ceva o discuție și o dezbatere publică. Dacă cei de la ANSVSA vor considera să îl retragă până vor termina discuțiile îl vor retrage. Repet, nu este pe site-ul nostru”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.