Participare sub aşteptări la „Memorialul Ioan Pinter”, turneul de tenis al municipiului Slobozia

0

Peste 100 de sportivi la patru categorii de vârstă se întrec la turneul de tenis al municipiului Slobozia. Ediţia 2018 reprezintă majoratul manifestării sportive şi înregistrează cea mai numeroasă participare la 14 ani, competiţie de categorie A. Din păcate la 16 şi 18 ani nu s-a înscris niciciun concurent, ceea ce dă de gândit organizatorilor.

Programarea simultană a unor turnee puternice determină împărţirea concurenţilor, iar Ialomiţa se află între Bucureşti şi Constanţa, ceea ce ne avantajează doar pe jumătate, după cum spune gazda TENIS CON SLOBOZIA, Constantin Ştefan: „E o îmbulzeală mare şi pe piaţa asta. Concurenţa este mare, mai ales că noi suntem între Constanţa şi Bucureşti. Eu aş vrea să se verse capitala spre noi, spre Slobozia. Acum mai ciupim câte ceva, ce pică de acolo. Infrastructură avem, dar partea asta de premiere trebuie suplimentată, pentru că ei sunt tentaţi şi de partea materială, mai ales că este un sport scump. Oricum, după Bucureşti, noi avem cele mai multe turnee din ţară, aici, la Slobozia.”

Cea mai bună participare se înregistrează la 14 ani, fete, unde Slobozia ar avea şanse să câştige. Alexia Patriss Ciupercă are încredere mai ales pentru că joaca acasă, unde nu a pierdut niciodată: „Aici îmi place cel mai mult să joc şi mi se pare mai uşor decât în deplasare. Am pierdut doar câteva turnee, pentru că am muncit le-am câştigat aproape pe toate. De la 8 ani m-am apucat de tenis, eram puţin plinuţă, mi-a plăcut şi am continuat. Am încercat şi baschet, dar nu mi-a plăcut. Antrenorii mei mi-au spus că sunt talentată, iar mie îmi place tenisul.”

Pentru titlu la categoria 14 ani a venit de la Bucureşti Raluca Savin: „Am mai fost în urmă cu doi ani şi pentru că mi-a plăcut la Slobozia am revenit. Sper să fie bine. Eu fac tenis de la 3 ani.”

Arbitrul turneului,  Cristian Ştefan, apreciază că tenismenii au nevoie de mai multă susţinere din partea federaţiei: „Tenisul e greu. Din păcate mulţi sportivi de-ai noştri care sunt bunicei la vârste mai mici se pierd cu timpul. Explicaţia, federaţia ar trebui să o dea, pentru că ei trebuie să muncească mult la tenis şi să existe şi bani ca să fie susţinuţi la competiţiile internaţionale. Deocamdată, aici e fiecare după cum se descurcă. S-au retras mulţi de la cei înscrişi la 14 ani. Păcat.”

Printre favoriţii turneului se numără şi Cristian Andreescu, din Slobozia, care va juca la seniori împotriva fratelui său, Ştefan. „Suntem 5 înscrişi şi vor fi câteva meciuri grele. Eu deocamdată fac şi şcoală şi tenis, încă nu m-am decis pentru că există un risc, poţi să te accidentezi sau să nu reuşeşti. Sunt din ce în ce mai puţini sportivi, din ce în ce mai puţini în turnee. Noi în ţară ne cunoaştem toţi, iar aici turneele sunt cam la fel. Cele internaţionale sunt diferite. Este şi un sport scump.”

Turneul de tenis al municipiului Slobozia se va încheia miercuri, 15 august.

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.