Păun Ialomiţeanul le-a dat lecţii de gramatică aleşilor locali din Slobozia

1

dsc01845

Verbul tranzitiv trebuie are aceeaşi formă şi la singular şi la plural a precizat scriitorul rom în pledoaria sa privind „suicidul literar” prin care a solicitat retragerea titlului de Cetăţean de Onoare pe care l-a primit în urmă cu trei luni, dar pentru care Instituţia Prefectului nu a dat avizul de legalitate. Motivul invocat, că scriitorul locuieşte la Dragalina şi că astfel nu îndeplineşte condiţia primordială de a primi distincţia, l-a determinat pe Gheorghe Păun Ialomiţeanul să facă o cerere de retragere a acestui titlu: „Aş fi ingrat dacă nu aş recunoaşte că am venit pentru a vă convinge să fiţi împotriva acestui nefericit suicid literar. (…) Concret, eu sunt de vină. CV-ul prezentat de mine, cu modestia mea exagerată, a făcut ca ambele comisii de specialitate care au întocmit documentele au omis ceea ce am omis eu. Ce dacă mi se spune Păun Ialomiţeanul… Dar Ialomiţa şi Călăraşi au fost împreună. Fac o paranteză, am văzut şi la opoziţie şi la putere că se foloseşte verbul tranzitiv trebuie, la plural, trebuiesc, ceea ce e greşit pentru că are aceeaşi formă. Repet, eu nu cerşesc acest titlu. Onoarea o ai sau nu o ai. Cunosc destule modele care au reuşit şi merită, iar faţă de cei care m-au susţinut îmi cer scuze.”

În urma votului secret, din cele 19 voturi exprimate, 4 au fost pentru retragere şi 15 împotrivă. Proiectul a fost respins, iar titlul nu a fost retras.

1 comentariu

  1. N-am sa inteleg in veci cum un escroc ordinar, un betiv de cea mai joasa speta, sa fie propus cetatean de onoare al unui municipiu, fie el si Slobozia. Cu atat a mai ramas aceasta urbe????!!!!
    Ce nenorocire pe capul nostru…. Si ce consiliu am avut si o sa mai avem inca 4 ani. Doamne ajuta-i pe cei fara pic de luciditate.
    P.S. Betivanul – escros sa-si achite intati datoriile si apoi sa se dea “lovit” ca nu merita nici pe departe sa fie cetatean, dar-mite si de “onoare”, nu numai al Sloboziei dar nici al Dragalinei (ca aia de la Calarasi stiu ceva mai multe…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.