Pelerinaj la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii

3

hfkfuyfuyf

Hramul de primăvară al celui mai vechi lăcaş de cult din Eparhia Bărăganului prilejuieşte o serie de manifestări cultural-religioase la străvechiul aşezământ monahal din Slobozia.
Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor aduce Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Vorona din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.
Icoana va fi primită miercuri, 4 mai, puţin înainte de orele 14, la Catedrala Episcopală şi va fi purtată în procesiune prin oraş până la Mănăstire, unde va fi depusă într-un baldachin.
Vineri, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii”, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu va săvârși Sfânta Liturghie începând cu ora 9. În toată perioada în care Icoana de la Vorona a Maicii Domnului stă la Slobozia, la Mănăstirea Sf. Voievozi se vor săvârşi slujbe de priveghere, Acatistul Maicii Domnului şi Taina Sfântului Maslu.
Peste 100 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine ce se vor impune la evenimentul religios. Forţele de ordine vor acţiona pentru protecţia credincioşilor, prevenirea tulburării ordinii publice în zonele din jurul lăcaşelor de cult, prevenirea furturilor şi cerşetoriei, precum şi pentru descurajarea infractorilor şi crearea unui climat favorabil de ordine şi siguranţă publică.

3 comentarii

  1. Ia sa văd eu acum…câți mai aveți bani de pupat icoane și moaște. ..ce v a rămas sa da ți tot la biserica . Hahahaha.

  2. nea vincentiu hotomanu’… mai rareste moastele astea ca ialomita-i saraca. stim ca rata la masina vine-n fiecare luna dar parca au fost moaste si de doua ori pe luna. aveti mai multe masini? :)) cand ne vorbeste de evlavie si cobori din Volkswagen Phaeton nu ti se agata sutana-n clanta de la portiera? 😀

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.