Penitenciarul Slobozia are carne de porc şi ulei de floarea soarelui în excedent

0

Pentru a scăpa de surplus, aceste produse sunt vândute dar numai către angajaţii Penitenciarului sau altor penitenciare din ţară.
Preţul este însă cu mult sub cel al pieţii, astfel că, un litru de ulei variază de la 2,40 lei la 3,50 lei iar un kilogram de carne costă aproape 9 lei.
Şeful Penitenciarului, DUMITRU ANDREI precizează că nu pot vinde cu adaos comercial, ci doar la preţul rezultat din costurile de producţie:
audio dumitru andrei 
Stocul de carne de porc este de 43 de tone congelate în depozite specializate iar uleiul, în excedent de câteva tone, se află în custodie gratis la societatea Ultex din Ţăndărei.
În schimb, deţinuţii mănâncă între 70 şi 100 de grame de carne de porc pe zi, raţiile fiind stabilite în funcţie de munca pe care o prestează.
Directorul Penitenciarului Slobozia, DUMITRU ANDREI a mai spus că până acum nu s-au mai confruntat cu excedent de carne şi ulei rezultat din exploatarea culturilor şi a fermelor dat fiind că erau încarceraţi deţinuţi mai mulţi şi, implicit, un consum mai mare de hrană.

Elena Marin 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.