Percheziţii la Primăria Slobozia şi locuinţele a patru funcţionari publici

2

DSC00543

UPDATE 14.00:

Fostul şef al serviciului de urbanism din cadrul Primăriei Slobozia a fost luat la audieri.

După 7 ore de căutat în arhivele instituţiei a celei de a doua autorizaţii eliberate pentru ridicarea imobilului de lângă calea ferată, Marian George Corneliu a fost luat la Parchetul local pentru declaraţii.

Poliţiştii au ridicat mai multe probe materiale, iar  primarul Alexandru Stoica a ieşit la declaraţii precizând că eliberarea autorizaţiilor de construcţie este exclusiv în atribuţiile serviciului de urbanism şi că nu are cunoştinţă de faptele cercetate.

UPDATE 13.00:

Percheziţiile de la Slobozia îi vizează pe primarul Alexandru Stoica, viceprimarul Valentin Băcanu, fosta secretară şi fostul şef de la serviciul de urbanism ai municipiului reşedinţă.

După expertizarea tuturor documentelor, poliţiştii şi procurorul de caz vor decide ridicarea de probe materiale şi dacă se impune audierea suplimentară a persoanelor vizate.

Cu excepţia viceprimarului Băcanu, ceilalţi trei au fost cercetaţi şi chiar condamnaţi într-o speţă similară, calificată ca abuz în serviciu, pentru eliberarea autorizaţiei de construire a unei staţii PECO fără ca solicitantul să deţină toate avizele.

UPDATE 10.00: 

Legalitatea autorizaţiilor de construcţii eliberate de Primăria Slobozia reprezintă obiectul cercetării efectuate de poliţiştii ialomiţeni. În particular se urmăreşte respectarea cadrului legal la construcţia imobilului de lângă calea ferată, cunoscut ca ,,autogara lui Pericle”.

Conform IPJ Ialomiţa „În cursul anilor 2011 şi 2014 s-au eliberat două autorizaţii de construire a unui imobil, clădirea urmând să beneficieze de un regim de înălţime D+P+2E+M, cea de-a doua autorizaţie fiind eliberată fără derularea procedurilor necesare de autorizare şi nefiind identificată până în prezent în arhiva instituţiei deşi i s-ar fi alocat un număr de înregistrare electronic.”

Totodată verificările sunt efectuate şi sub aspectul legalităţii modului în care au fost eliberate mai multe autorizaţii de construire pentru spaţii comerciale ridicate pe raza municipiului Slobozia.

Echipe de la Serviciul de Investigare a Infracţionalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie au descins în această dimineaţă pe raza municipiului Slobozia şi a comunei Bucu într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu.
Percheziţiile se fac în prezenţa persoanelor vizate, printre care primarul şi unul dintre viceprimarii Primăriei Slobozia, atât la domiciliile acestora cât şi la serviciu.
La această oră sunt în derulare zece percheziţii.
Clementina Tudor

2 comentarii

  1. Mascatilor luatil si pe cel ce se autointituleaza faraonul din Dridu mister Jr. TURIGA VALI dar sa nul luati cu gagici cu tot.Ducetil la constanta la spitalul de la parta alba tratatil dupa cate mai tinetil vreo 15 ani ca sai scada burtile

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.