Percheziţii şi reţineri pentru spălare de bani prin reţete false

0

37.000 de lei, înscrisuri și calculatoare ridicate, șapte persoane conduse la audieri, în urma a șapte percheziții efectuate de polițiștii din Ialomița, la persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.

Miercuri, 25 ianuarie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 7 percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.

Perchezițiile au fost efectuate în orașul Țăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu și în județul Constanța.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2014, șase dintre persoanele bănuite, au falsificat 4.508 rețete medicale, ce au fost decontate prin intermediul unei farmacii, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013 – 2014, au fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical, iar în cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice a efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora.

În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru audieri, șase dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Polițiștii continuă cercetările, sub îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.