Peste 1.500 de tineri şi adulţi au participat la Slobozia la “Marşul pentru viaţă”

0

Peste 1.500 de tineri şi adulţi au participat la Slobozia la “Marşul pentru viaţă” organizat pentru a atrage atenţia asupra valorii vieţii în contextul social existent. Marşul a avut loc sâmbătă după amiază, de Buna Vestire,  pe bulevardul Matei Basarab, cu plecare de la Mănăstirea Sfinţii Voievozi şi s-a încheiat la Catedra Episcopală cu un concert în aer liber susţinut de Corala Sf. Mina, corul Seminarului Teologic şi grupuri de elevi şi copii.

Cei mai mulţi dintre participanţi au fost tineri, elevi de şcoală şi liceu, care au purta pancarte cu mesaje despre importanţa vieţii în credinţă, au cântat şi au împărtăşit bucuria de a fi împreună: „Particip la marşul pentru viaţă şi e ca o sărbătoare, pentru că toată lumea e fericită”, a spus o şcolăriţă.  „Ne numim grupul Doar noi?, suntem copii ai Bisericii şi luptăm ca familia să fie alcătuită din bărbat şi femeie”, a precizat o tânără liceană.  „Suntem aici pentru viaţă şi pentru iubire, pentru a arăta că iubirea este cea mai importantă şi ea continuă frumos viaţa. Oamenii sunt foarte ocupaţi, nu au timp să aprofundeze lucrurile astea şi îl caută pe Dumnezeu atunci când au probleme”, a conchis o mămică.

  Marşul pentru viaţă a fost organizat în premieră în Eparhia Bărăganului şi s-a desfăşurat în toate cele şase oraşe reşedinţă ale protopopiatelor din Urziceni, Feteşti, Olteniţa, Lehliu Gară, Călăraşi şi Slobozia, după cum precizează părintele consilier Silviu Nicuşor Dascălu: „Facem acest marş să responsabilizăm pe tinerii care vin şi întemeiază familii, să conştientizăm că un copil care vine pe lume este o minune de la Dumnezeu şi că lui îi trebuie acordată toată atenţia. Pentru că dacă aceştia nu ar exista, cei care vin din urma noastră, cu siguranţă că nici noi nu am mai avea ce să mărturisim.”

Marşul pentru viaţă a fost iniţiat în urmă cu 7 ani de Asociaţia Studenţi pentru viaţă şi a fost azi organizat cu sprijinul Patriarhiei Române în 285 de oraşe din ţară şi Republica Moldova.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.