Peste 100 de cadre didactice din Ialomiţa au participat la cursuri de formare continuă

0

Casa Corpului Didactic Ialomița a desfășurat în perioada 19 octombrie -17 decembrie 2016 cursurile de formare continuă: „Dezvoltarea competențelor de evaluare ale cadrelor didactice pentru examenul de definitivare în învățământ și concursul pentru ocuparea posturilor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar”, „Managementul educației și orientarea spre o carieră de succes”, ”Educație interculturală-o șansă la integrare”.

Cursurile au fost parcurse de 112 cadre didactice din învăţământul preuniversitar, din județul Ialomița care au obtinut 30 sau 22 de credite transferabile.

Din perspectivă psihopedagogică şi pragmatică, principala provocare a programului ”Dezvoltarea competențelor de evaluare ale cadrelor didactice pentru examenul de definitivare în învățământ și concursul pentru ocuparea posturilor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar” o reprezintă transpunerea conţinuturilor de studiat în experienţe de evaluare şi formare relevante. Cursanții au apreciat utilitatea programului ca fiind foarte importantă din perspectiva noilor strategii educaționale în contextul legislației actuale, dar mai ales  în conjunctura examenelor de titularizare și definitivat, a lămuririi unor probleme de evaluare și interpretare.

„Managementul educației și orientarea spre o carieră de succes”, a pus accent pe funcţia  de îndrumare a profesorului, care se află în ipostaza de model, creator de proiecte educaţionale, de metode sau procedee, face legătura  dintre școală și viață, adaptează elevul la cerintele societății.

”Educație interculturală-o șansă la integrare”, a contribuit la procesul de promovare a educaţiei şcolare interculturale, la demontarea prejudecăţilor şi stereotipurilor existente, la stimularea interesului cunoaşterii pentru valorile culturale şi istorice ale poporului rrom, precum şi la raportarea demersului de integrare socio-educaţională la particularităţile culturale specifice comunităţilor de rromi.

Cursurile au fost considerate utile  din perspectiva formării continue a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar,  în vederea plierii profesorului pe nevoile și interesele elevilor, pentru construirea progresivă a cunoștințelor și stimularea  creativității, dar și din perspectiva nevoii de evaluare obiectivă, orientării școlare și profesionale, a educației interculturale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.