Peste 100 de pacienţi la UPU în 12 ore

1

20160801_214118

Unitatea de Primiri Urgenţe de la Slobozia a fost luată cu asalt, luni. Cei mai mulţi pacienţi au venit cu Ambulanţa, dar pentru că nu prezentau o urgenţă reală au aşteptat câteva ore până să fie văzuţi de medic şi investigată starea lor de sănătate. “Este plin, i-am aşezat şi pe paturile noastre, unde ne odihnim noi, medicii. Sunt mulţi cardiaci, dar şi pacienţi cu probleme psihice pe care abia îi liniştim. Asta este o gardă de foc, cu de toate”, a spus doctorul de gardă Hossein Kazemi.
Pacienţii sunt de toate vârstele şi cu diverse afecţiuni, de la dureri de genunchi până la accidente vasculare. “Am venit de la 8 dimineaţa că mă durea rău un picior. Am aşteptat mult, că acum e zece seara, dar ce să fac la medicul de familie? Aici mi-a făcut film, mi-a pus o perfuzie şi mă simt mai bine”, spune o femeie din Gheorghe Doja în timp ce aştepta să vină ginerele cu maşina ca să o ia acasă. “Moşul meu are două accidente vasculare şi i s-a făcut rău, a vomitat, l-a luat cu ameţeala şi am chemat salvarea, ce să fac. Acum aştept să-l iau acasă. Am stat toată ziua aici, dar ce să facă şi medicii mai întâi şi întâi. Noi suntem mulţi şi ei puţini”, spune o bătrână care a aşteptat douăsprezece ore la uşile Unităţii de Primiri Urgenţe.
Şi mai aglomerat este în triaj, unde pacienţii sunt chestionaţi şi clasificaţi în funcţie de gravitatea stării de sănătate. “Ce vine cu cefalee, stări de vomă şi ameţeli e clar de la deshidratare şi de la căldură. Aşa se acutizează şi anumite boli cronice şi pacienţii vin la urgențe”, precizează medicul Mădălina Baltă.
Specialiştii spun că bolnavii cronici se resimt cu adevărat din cauza căldurii după mai multe zile cu temperaturi caniculare şi aşteaptă un nou val de pacienţi spre sfârşitul săptămânii.

1 comentariu

  1. Sa se miste si ei mai cu talent, sa lase cafelele si palavrageala si sa se ocupe 100% de pacienti.Ca nimeni nu vine in vizita de curtoazie la UPU.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.