Peste 100 de specii de păsări au fost identificate în zona Lacului Strachina

0

Picture 1963

Peste 100 de specii de păsări au fost identificate în zona Lacului Strachina, de lângă Ţăndărei. Inventarierea exemplarelor s-a făcut în cadrul unui proiect de protecţie avi-faunistică al Societății Ornitologice Române, pentru conservarea speciilor din ariile protejate.
Faţă de observaţiile din 2005, câteva specii nu au mai fost găsite în zonă, dar au fost identificate câteva zeci în plus, dintre care unele sunt protejate. Reprezentative pentru Lacul Strachina sunt speciile acvatice, dintre care cea mai importantă este gâsca cu gât roşu, spune biologul Dorin Damoc:

Printre speciile dispărute din zona Lacului Strachina se numără pasărea ogorului. Profesorul de biologie, Teodor Petre, precizează că aceasta cuibărea pe pământ, în zonele mlăştinoase, însă a fost alungată de intervenţiile vânătorilor şi ciobanilor:

Pentru conservarea fondului genetic natural, în zona de protecţie avi-faunistică Lacul Strachina va fi limitat accesul oamenilor. Suprafaţa ariei este de 2.014 hectare, din care 1.051 hectare luciu de apă.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.