În Ialomiţa, lucrările de reîmpădurire se fac în principal toamna. Din cauza secetei din timpul verii, specialiştii în silvicultură preferă luna octombrie pentru plantarea de puieţi, în felul acesta fiind siguri de reuşita campaniei de împădurire prin precipitaţiile existente în timpul iernii. Sezonul acesta sunt pregătite pentru plantare 172 de hectare de teren, faţă de numai 10 realizate în primăvară.
Reîmpăduririle actuale se fac în lunca Ialomiţei şi, cu o pondere mai mare, în lunca Dunării. Speciile plantate sunt de plop american, salcie albă selecţionată, stejar, cer şi salcâm. Directorul Direcţiei Silvice Ialomiţa, Sorin Checiu, precizează că plantările de toamnă se prind într-o pondere de 90%, faţă de cele din primăvară, cu grad foarte mic de reuşită: „Ne concentrăm pe realizarea campaniei de împăduriri, în toamna aceasta şi nu în primăvara anului următor, pentru că în zona Bărăganului condiţiile de împădurire sunt mai proprii în perioada de toamnă deoarece vegetaţia plantată beneficiază de umiditatea ce va veni în perioada sezonului de iarnă.”
Puieţii plantaţi sunt din pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Ialomiţa, unde în ultima perioadă specialiştii obţin, pe lângă speciile folosite la reîmpădurire, şi arbuşti ornamentali.
Nu o sa se faca mai nimic cat asa zisi nemernici sunt la ocolul silivic de la ingineri si brigadieri an colaborare cu padurari se fura .ca an codru si puieti se arunca pe dunare si spun .ca nu sau prins si surpriza ce credeti bani unde merg??la acesti infractori cu carte de munca si salari frumoase..