Peste 200 de jandarmi ialomiţeni vor fi la datorie de sărbători

0

Pentru păstrarea unui climat de linişte şi siguranţă publică în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, prevenirea oricăror fapte antisociale şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni, jandarmii vor fi prezenţi la manifestărilor organizate în Piaţa Unirii din Slobozia, dar şi în alte localităţi din judeţ, acolo unde se vor organiza spectacole cu public numeros.
De asemenea, în această perioadă, echipaje ale jandarmeriei vor patrula atât pe timp de zi cât şi pe timpul nopţii, în zonele intens circulate, în zonele aglomerate, cum ar fi gări, autogări, discoteci, precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă, din târguri, oboare, pieţe şi parcuri.
Jandarmeria atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului privind integritatea corporală la care se supun persoanele care le folosesc.
În conformitate cu Legea nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, contravenţiile stabilite pentru încălcarea dispoziţiilor acestui act normativ sunt cuprinse între 100 şi 1000 lei, iar faptele de natură penală pot fi sancţionate cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Cetăţenii sunt sfătuiţi să sesizeze Jandarmeria, la numărul de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.