Peste 300 de lucrări realizate de elevi din Ialomiţa şi Călăraşi sunt expuse în holul Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia în cadrul expoziţiei de pictură religioasă pentru copii

0

Concursul, organizat în colaborare cu Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în pragul sărbătorii Naşterii Domnului, subscrie temei momentului omagial 2016, stabilit de Patriarhia Română şi închinat Sfântului martir Antim Ivireanul. La ediţia a şasea s-au primit peste 400 de lucrări, dar din lipsa spaţiului au fost expuse doar 300, apreciate de juriu ca nivel de realizare artistică.

De la an la an, participanţii sunt tot mai mulţi, iar desenele şi picturile mult mai bune, a remarcat Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor: „Anul acesta, această expoziţie a putut să se mărturisească ca un eveniment. Dumnezeu să vă binecuvânteze spre lucrul bun. Amin!”

Succesul deosebit al manifestării se datorează îndrumătorilor, apreciază inspectorul general şcolar, Luminiţa Barcari: „Datorită vouă suntem mai aproape de Dumnezeu, datorită sensibilităţii voastre deosebite, şi ne daţi o lecţie de sensibilitate, de credinţă, pentru că acum, în prag de mare sărbătoare, ne oferiţi această mare bucurie.”

Părintele Grigoriu Gheorghe Adrian din parohia Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, Călăraşi, a îndrumat mai mulţi copii, dintre care 4 au fost premiaţi: „Cromatica este inspirată din picturile naive pe sticlă, ţărăneşti, s-a lucrat în acrilic, s-a lucrat desen colorat, ojă pe sticlă, acuarelă pe sticlă, am avut şi grafică în această expoziţie şi am încercat să cuprindem o paletă cât mai largă.”

Pentru acest concurs interjudeţean de pictură religioasă, Grigore Valentin Florian a realizat 20 de lucrări şi, în clasa a III a, este hotărât să devină pictor. Alături de el, pe podium au urcat şi Casiana, Alexandru şi Ana Maria: L-am lucrat cu mare grijă pe Sfântul Antim Ivireanul. A fost martir şi a trecut prin multe greutăţi cu ajutorul lui Dumnezeu.”

Din sutele de lucrări, doar 18 au fost premiate, distincţiile acordându-se pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal, cu un fond total de premiere de 7.600 lei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.