Peste 8.000 de planuri de afaceri au fost verificate în cadrul programului Start-up Nation 2017

0

În jur de 8.000 de planuri de afaceri au fost verificate în cadrul programului Start-up Nation 2017, până acum, iar peste o săptămână sau două beneficiari din mediul urban, în afară de București-Ilfov, vor putea fi chemați la agențiile teritoriale să li se ridice clauza suspensivă pentru a putea trece la implementarea proiectelor, potrivit declarațiilor făcute, luni, de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.
El a menționat că până vinerea aceasta verificările vor ajunge la numărul de ordine RUE 10.000 sau 10.500. El a menționat că la RUE 10.500 se vor opri verificările, pentru a rămâne la finanțare în jur de 8.600 de firme, care se încadrează în bugetul alocat, având în vedere că din cele care au obținut punctaje finanțabile, în urma selecței electronice, vor fi respinse o serie de planuri de afaceri găsite în neregulă.
De asemenea, peste o săptămână sau două ar urma să semneze actele adiționale la contractele de finanțare pentru ridicarea clauzei suspensive, cu o serie întreagă de firme beneiciare pentru care statul va utiliza fonduri europene.
Aceste firme poti fi doar din mediul urban, în afară de București și județul Ilfov. 500 de milioane de lei are alocate programul Start-up Nation, credite bugetare, pentru a fi utilizate la finanțarea acestor firme, pentru ca ulterior statul să deconteze banii de la Comisia Europeană.
“(…) Putem, în următoarele două săptămâni, să îi programăm pe toți cei care au rămas, pentru a fi contractate și aceste fonduri. Aceasta era baza legală, mai întâi trebuia să avem ghidurile aprobate ca să putem să contractăm suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene. Lucrul acesta se va întâmpla însemnând una-două săptămâni din acest moment și din clipa în care primim acest aviz pozitiv, începem să ridicăm toate acele clauze suspensive din contract. Deci inclusiv cei care doresc să implementeze cu cerere de plată, în una-două săptămâni, vor fi chemați să li se ridice clauza suspensivă. A fost o chestiune de procedură legală ca să putem face acest lucru”, a mai spus ministrul.
Pe de altă parte, Guvernul a alocat 250 de milioane de lei credite bugetare în Programul Start-up Nation, la rectificarea bugetară, bani care pot fi utilizați și pentru finanțarea firmelor din București, Ilfov și din mediul rural. Pentru a se acoperi întregul necesar de finanțare pentru ediția 2017 a Start-up Nation, Guvernul mai trebuie să aloce încă 950 de milioane de lei.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.