Peste 93 de intervenții ale Comitetelor Județean și Locale pentru Situații de Urgență la evenimentele din ultimele 36 de ore

0

_DSC8215

Dintre acestea, 42 au reprezentat cazuri de persoane cu afecțiuni medicale la care accesul a fost îngreunat de starea impracticabilă a drumurilor, iar mai bine de 50 au fost solicitări ale unor persoane care nu au mai putut înainta pe carosabil, rămânând blocate în mașini pe diferite segmente de drum.
Toate solicitările au fost primite la Comandamentul de iarnă, constituit la sediul ISU Ialomița încă din seara zilei de 16.01.2016, iar în funcție de natura urgențelor s-au luat decizii de redirecționare și soluționare a acestora de către structurile implicate. Astfel, peste 15 solicitări au fost preluate și rezolvate de către echipajele ISU Ialomița, aproximativ 20 de către Serviciul Județean de Ambulanță, celelalte cazuri fiind soluționate de forțe ale comitetelor locale pentru situații de urgență, secțiile de drumuri județene și naționale ale CNADNR, IPJ, IJJ, ENEL etc. Sub coordonarea directă a prefectului județului Ialomița, s-a conlucrat și s-a colaborat în permanență pentru salvarea oamenilor de către toate structurile implicate, ambulanțele fiind, în cele mai multe cazuri, însoțite de utilaje de deszăpezire, pentru a putea ajunge la persoanele aflate în dificultate. În total, au fost peste 218 persoane (adulți și copii) asistate, fiind deblocate din zăpadă aproximativ 80 de autovehicule, inclusiv TIR – uri, autobuze și microbuze.
În aceste ultime 36 de ore, șapte gravide au fost preluate de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean, echipajele SMURD și chiar echipaje ale Poliției și transportate în siguranță la spitale.
La această oră, un echipaj format din o autofreză și o autospecială de transport victime multiple din cadrul ISU Ialomița se deplasează pe ruta Gimbășani – Sudiți – Săveni – Frățilești –Lăcusteni – Ograda – Ghe. Lazăr pentru a prelua 9 persoane care necesită dializă și care nu se pot deplasa la centrele specializate. Aceasta este singurul caz nerezolvat până în acest moment.
PREŞEDINTE CJSU IALOMIŢA,
PREFECT
GIGI PETRE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.