PNL contestă modificările la legea educaţiei

0

Pocora

Liberalii contestă modificările făcute la legea educaţiei şi reclamă politizarea sistemului de învăţământ! Parlamentarul liberal de Ialomiţa transmite printr-un comunicat de presă că Partidul Naţional Liberal se solidarizează cu societatea civilă în demersul de contestare a Ordonanţei de Urgenţă 49/2014 şi face apel la cetăţeni să semneze petiţia on-line pentru a arăta Guvernului că vocea contestatarilor este puternică şi a-l convingem pe Avocatul Poporului să conteste la Curtea Constituţională noua lege.
PNL intenţionează ca, la începerea sesiunii parlamentare din această toamnă, să redacteze o moţiune simplă prin care va cere demisia miniştrilor Mihnea Costoiu şi Remus Pricopie, consideraţi principalii beneficiari ai modificărilor pentru că funcţiile de conducere din învăţământul superior nu mai sunt considerate funcţii publice de autoritate şi sunt instituiţi “rectori pe viaţă”.
Deputatul Cristina Pocora susţine că multe dintre cele 97 de prevederi schimbate ale legii contravin Constituţiei, întrucât afectează drepturi garantate de Legea fundamentală, cum este dreptul la educaţie.
Printre cele mai importante modificări aduse de OUG 49/2014 se numără neadaptarea curriculei şcolare la realităţile sociale şi absenţa oricăror măsuri de stimulare a cadrelor didactice din mediul rural. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.