Poetul național Mihai Eminescu omagiat în Catedrala din Urziceni

4

Duminică, 15 ianuarie 2017, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în Catedrala din Urziceni au răsunat glasurile copiilor de la Grupul de Cateheză parohial Vlăstare ortodoxe.

Tinerii au adus un omagiu celui mai mare poet național, Mihai Eminescu, recitând și cântând din creațiile sale literare.

În cea de-a doua parte a programului a fost invitat domnul Ambasador George Călin, poet, scriitor și publicist, care a vorbit despre Ziua Culturii Române. De asemenea a angrenat copiii într-un concurs. Ei trebuiau să recunoască mai multe versuri dintr-un ansamblul de poezii eminesciene și să indice titlul poeziei. Cei care au răspuns corect au fost premiați cu cărți.

La final părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a mulțumit copiilor pentru dăruirea cu care au pregătit momentul, dar și distinșilor profesori de la Școala Gimnazială I. H. Rădulescu din Urziceni care s-au implicat în realizarea acestei activități.

Toți copiii au primit cărți de rugăciuni și dulciuri din partea parohiei.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni

4 comentarii

  1. Eminescu nu a fost ateu. Fraza din “Imparat si proletar” – “Religia – o fraza de dansii inventata” apartine personajului proletar instigator la revolta, si nu este o convingere a poetului. Eminescu a fost ortodox.

  2. Iată nu versuri, nu proză, nu articole, ci rânduri dintr-o scrisoare închisă adresată iubitei, Veronica Micle, şi tipărite pentru public un secol şi ceva mai târziu: „Dacă am avea religie, noi doi, am crede că Dumnezeu nu va lăsa nerăsplătit atâta amor, dar n-o avem, de aceea numai în noi înşine putem crede şi pe noi înşine ne putem întemeia” (ediţia Polirom, p. 351).

  3. Frate, poti sa crezi ce vrei. E plina lumea de teorii care apar la sute de ani dupa finalizarea unui eveniment. La fel ca si aceasta scrisoare inexistenta pe care o invoci ca fiind tiparita recent pentru prima data – desi toata corespondenta dintre Eminescu si Veronica a fost tiparita si retiparita de-a lungul ultimilor 100 de ani in diverse carti, si se gaseste in original la Muzeul Literaturii. Nu mai crede tot ce apare “senzational”, chiar daca este text tiparit. Traim vremuri in care minciuna este peste tot.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.