Poliţiştii au confiscat peste 50.000 de articole pirotehnice

1

SAMSUNG CSC

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au confiscat peste 50.000 de articole pirotehnice şi au retras autorizaţiile de comercializare a patru societăţi comerciale.
Ieri, 30 decembrie a.c., poliţiştii ialomiţeni au efectuat controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind articolele pirotehnice.
În urma activităţilor de control, poliţiştii au constatat opt infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite tot atâtea persoane.
Totodată au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 50.698 de articole pirotehnice din categoriile F1 şi F2, în valoare de 73.213 lei.
La patru societăţi comerciale, poliţiştii au retras autorizaţiile de comercializare a articolelor pirotehnice, întrucât unităţile economice nu au respectat normele de securitate impuse de legislaţia în vigoare.
La activităţi au participat şi jandarmi ialomiţeni.

1 comentariu

 1. De cateva zile circula pe net o scrisoare deschisa ce se transmite de toti catre toti cunoscutii. Cica ar fi a unuia din Ramnicu-Valcea. O pun si eu aici pentru stiinta poate se mai desteapta lumea.
  SCRISOARE DESCHISA

  Doamnei DRAGU ANCA ministru al finantelor publice

  Stimata doamna ministru, ca simplu contribuabil al acestei tari doresc sa va retin atentia cu urmatoarea problema, consider eu de mare importanta pentru finantele publice si pentru o dezvoltare cat mai echilibrata a Romaniei.

  In anul 2013 a fost demarata o restructurare a ministerului ce il conduceti, dar mai ales a ANAF.
  Astfel au fost create un numar de sapte Directii regionale ale finantelor publice (DGRFP), desfiintandu-se vechile structuri judetene iar toata puterea de decizie a fost concentrata la un singur nivel, toti conducatorii fiind numiti numai pe afinitati politice.
  Concomitent cu acestea a fost creata si structura eminamente politico-politisto-SRI-sta ANAF Antifrauda (structura care profesional nu are nimic in comun cu ANAF), dar nu despre aceasta doresc sa discut acum.

  Problema primordiala a dezvoltarii armonioase a fiecarei zone din Romania consta in proiectul dezastruos de concentrare la nivelul celor sapte oraselor desemnate ca centre ale DGRFP-urilor (de aici exceptand Bucurestiul cu Ilfovul) a tuturor societatilor desemnate ca fiind Contribuabili Mijlocii. Daca toate aceste societati care sunt buni contribuabili si potenti financiar vor merge din judetele unde isi desfasoara activitatea la nivel oraselor unde s-a stabilit sediul DGRFP, atunci in aceste orase se vor crea centre financiare puternice, iar Directorii DGRFP-urilor vor deveni magnati ai finantelor publice pentru toate Consiliile Judetene si Locale din fiecare regiune in parte.
  In fapt asa a si fost gandita toata aceasta actiune, numai ca la presiunea populatiei “ganditorii mareti ai acestui proiect” au demisionat si au pierdut o multitudine de “aranjamente”.
  Fata de aceste va solicit sa nu dati gir pentru aceasta schimbare care nu face decat sa adanceasca si mai mult saracia in unele zone si sa creeze poli de putere si coruptie in altele. Va rog sa mai amanati aceasta schimbare sa fie analizata temeinic si daca se considera necesara sa fie facuta intr-o cu totul alta forma.

  Ca si profesionist contabil recunosc ca sunt angrenat in aceasta schimbare, dar in mod direct pe mine prea putin ma afecteaza, vor avea mult de pierdut toate companiile care vor fi nevoite sa migreze cu toata administrarea si conturile din trezorerii. Indiscutabil vor fi necesare cheltuieli mai mari pentru deplasarea la sediul DGRFP pentru diferite probleme sau certificate fiscale, aceste cheltuieli insumate pot ajunge la cifre semnificative care perturba unele sectoare de activitate.
  Va multumesc in speranta ca veti alege cea mai buna si corecta varianta.

  Expert contabil ADAM VICTOR

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.