Poliţiştii comunitari din Slobozia riscă să nu primească leafa

6

comunitarii1Astăzi în Comisia de dialog social, prezidată de prefectul Mădălin Teculescu, la punctul diverse, un reprezentant al Poliţiei Comunitare a cerut prefectului o mediere între serviciul condus de Laurenţiu Abaza şi Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale.

În fapt poliţiştii comunitari vor un spor de dispozitiv câştigat în instanţă printr-o sentină definitivă şi irevocabilă în urmă cu mai mult timp. Acum Agenţia de Prestaţii Sociale spune că în conformitate cu legea în vigoare comunitarii nu mai au dreptul la cei 20% din salariu şi a dat un aviz negativ. În urma acestui aviz negativ, Trezoreria Slobozia va bloca conturile instituţiei, iar salariaţii nu îşi vor mai ridica lefurile.

Olga Staicu, director al AJPS, spune că a sesizat Curtea de Conturi, iar Poliţia Comunitară ar trebui să aştepte controlul Curţii pentru elucidarea situaţiei. Aceasta ar trebui să spună dacă sporurile sunt legale, sau, dimpotrivă, în afara legii.

Radu Cristian, reprezentantul comunitarilor, a menţionat şi faptul că în sectorul 2 din Bucureşti există o situaţie similară şi fără să aibă o sentinţă definitivă şi irevocabilă, ci doar o decizie a consiliului local, comunitarii din capitală beneficiază de acest spor.

Olga Staicu  spune că nu cunoaşte cadrul legal prin care trezoreria poate bloca conturile Poliţiei Comunitare, fapt pentru care prefectul Teculescu a propus poliţiştilor şi AJPS-ului să se întâlnească luni la ora 10 împreună cu reprezentantii Trezoreriei şi cu cei ai Curtii de Conturi Ialomiţa pentru a rezolva această problemă. La întâlnire a fost invitat şi Traian Mitrea, vicepreşedinte FSLI Ialomiţa, pentru că există cazuri similare şi în rândul profesorilor.

Alexandru Boştină

6 comentarii

 1. :)) Scurt si cuprinzator. Prea multi bugetari pe banul public. Mai rariti din ei! Aoleu, pardon. Uitasem ca sunt votantii lui Ionascu, si cateii lui de paza care-i mai aduc bani la bugetul local. Uitasem, scuze.

 2. Ar trebui sa le dea o cota de ~10-20% din amenzile pe care le aplica. In felul asta s-ar face ordine exemplara pe strazile orasului si ar avea si ei sa manance o paine.
  1.Scuipat seminte pe jos-aruncat gunoaie pe trotuare .
  2.Parcatul “nesimtit”.
  3. Usurarea cainilor de companie tinuti de lesa de stapanii lor care pur si simplu concep atat de natural ca e absolut firesc sa i se c-ce animalul “afara”.
  4.Graterele de weekend de langa blocuri .
  5.Scuturatul covoarelor din masini si ale scrumierelor (taximetristii in special)…
  Iata cateva chestii pe care politistii comunitari ar trebui sa le penalizeze dur si ar fi toata lumea multumita.

 3. da…toti “desteptii” analizeaza o activitate…gresela in articol este ca acei comunitari au sporul(nu ca-l vor) dar urmeaza sa-l piarda din cauza AJPS care nu stie sa citeasca anumite prevederi legale si directorul AJPS nu vrea sa accepte ca este incapabila de a citi L330. in Romania e mai simplu sa lasi oamenii sa sufere intai si apoi sa te scuzi ca ai gresit in loc sa-i lasi sa-si faca treaba. iar ce crede ca stie ii spun ca traieste pe alta planeta si cred ca nu stie mai nimic…dovada e postarea care a facut-o. comunitarii sunt tot oameni si mai si muncesc…dar cainii sunt cei ce nu vor sa-i lase sa munceasca in liniste…

 4. Adica nebugetarii nu voteaza cu Ionascu ?
  Sau numai bugetarii voteaza cu Ionascu ?
  Nu prea inteleg… Ori esti cam cretinutz, ori te exprimi greu, inca nu imi dau seama.

 5. Comunitari? Nu politisti? Zau… suna de parca ar fi vorba de caini… Nu e buna lejeritatea asta in exprimare.
  A fi jurnalist de informatie este un lucru de mare utilitate, dar acuratetea datelor trebuie dublata de buna stapanire a lexicului.

  Cat despre ce zice “cineva”, ca politistii trebuie sa fie desfiintati… apreciez curajul acestui manglitor, codos, interlop de parcare… sau ce-o fie domnia dansului, de a-si expune frustrarile in scris. Atata doar ca… vesti proaste: politia comunitara se va intari, devenind politie locala, cu mult mai multe prerogative si chitantiere! Haules!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.